Rôzne

V južnej časti Senca plánuje investor vybudovať 84 rekreačných domčekov

So stavebnými prácami chce investor začať na jar budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku V južnej časti Senca plánuje investor vybudovať 84 rekreačných domčekov
Zdroj: TASR

V južnej časti mesta Senec plánuje spoločnosť SNN vybudovať 84 rekreačných domčekov s celoročným využívaním. So stavebnými prácami chce začať na jar budúceho roka, ukončenie odhaduje na jeseň 2019.

Rekreačné domčeky

Predpokladané náklady sú vo výške okolo 480 000 eur. Vyplýva to zo zverejneného zámeru, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie EIA.

Cieľom investora je výstavbou domčekov zlepšiť ubytovacie možnosti rekreantov v Senci bez viazanosti na ročné obdobie. „Turistický potenciál vníma aj samotné mesto, ktorá už v minulosti dotknuté územie zahrnula do plánov na výstavbu rekreačných domov. Realizácia zámeru zvýši možnosti a kvalitu cestovného ruchu v danej lokalite,“ píše v zámere investor.

Lokalita, v ktorej plánuje výstavbu, sa nachádza sa v južnej časti Senca. Ohraničená je zo severnej strany cestou I/62, z juhu vodným tokom Čierna voda a zo západnej strany cestou II/503. Významné negatívne vplyvy na obyvateľstvo a prírodné prostredie investor plánovanou výstavbou neočakáva. Celkový počet parkovacích miest má byť 322, z toho 30 už je existujúcich. Navrhovaný prírastok obyvateľov je 336.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM