Samospráva

V Jarovciach je prihlásených 2060 obyvateľov na trvalých pobyt. Niekoľko stoviek ďalších však nie je prihlásených vôbec

K 31. januáru 2014 mala obec prihlásených k trvalému pobytu 1988 obyvateľov. V mestskej časti pokračuje trend, ročne tu pribúda asi 100 obyvateľov. Väčšinou však nie sú prihlásení ani na prechodný pobyt.

Ilustračný obrázok k článku V Jarovciach je prihlásených 2060 obyvateľov na trvalých pobyt. Niekoľko stoviek ďalších však nie je prihlásených vôbec
Zdroj: Dnes24.sk

„Pravda je, že máme asi 300 obyvateľov, ktorí tu nie sú prihlásení na trvalý pobyt, ale s tým nemôžeme nič robiť. Každý občan môže mať na Slovensku trvalý pobyt len na jednej adrese,“ hovorí Pavel Škodler, starosta Jaroviec.

„Ak má niekto viac nehnuteľností, môže si vybrať, kam sa prihlási,“ dodáva starosta s tým, že samozrejme, mestskej časti Jarovce chýbajú peniaze z daní z príjmu týchto obyvateľov, lebo idú do rozpočtu inej obce či mesta.

Najviac chýbajú dane od tých ľudí, ktorí dobre zarábajú, konštatuje Škodler, „Podnikatelia napríklad nechcú, aby sa o nich vedelo, kde bývajú.“ Koľko peňazí tak reálne nepríde do rozpočtu Jaroviec, sa však nedá vypočítať, povedal starosta .

V obci by malo v budúcich rokoch pribudnúť neporovnateľne viac obyvateľov vďaka bytovej výstavbe, ktorá spojí Petržalku s Jarovcami. V roku 2030 by ich tu malo žiť viac ako 12 tisíc.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM