Rôzne

V IT odvetví chýbajú ženy. V Bratislave počas víkendu nahliadlo do tajov prevažne mužskej činnosti 50 žien

Celosvetová iniciatíva pre popularizáciu programovania medzi ženami Rails Girls zavítala opäť aj do Bratislavy. Počas soboty sa tu do tajov prevažne mužskej činnosti zaúčalo 50 mladých žien. Akcia sa v hlavnom meste uskutočnila už po druhýkrát.

Ilustračný obrázok k článku V IT odvetví chýbajú ženy. V Bratislave počas víkendu nahliadlo do tajov prevažne mužskej činnosti 50 žien
Zdroj: TASR

Organizátorom bola škola programovania Learn2Code a projekt Aj Ty v IT. Účastníčkami boli najmä študentky a zamestnankyne v oblasti online biznisu.

Podľa Lucie Štellerovej, ktorá sa zaoberá náborom ľudí v odvetví IT, už dávno neplatí, že tento svet patrí iba mužom. Aj ženy tu podľa nej môžu byť úspešné. „Firmy si uvedomujú, že ženský element je aj v IT odbore veľmi dôležitý,“ vysvetlila.

Dievčatá sa učili tvoriť funkčné webové aplikácie. Boli rozdelené do malých skupiniek, pričom každá mala vlastného mentora. Podľa spoluzakladateľa školy programovania Learn2Code Radovana Debnára podujatie organizujú, aby pritiahli viac dievčat k programovaniu a rozšírili tak IT komunitu.

Jedna z organizátorov – Gabriela Ivanová priblížila, že účastníčky podujatia boli dievčatá, ktoré sa zaujímajú o vlastné podnikanie, blogovanie, alebo pracujú na netechnických pozíciách v rôznych online agentúrach. Väčšina z nich nemala doteraz žiadne reálne skúsenosti s programovaním.

„Získané poznatky môžu využiť pre vlastný rozvoj, realizáciu vlastných nápadov a v konečnom dôsledku lepšie rozumieť požiadavkám v oblasti IT,“ doplnila Ivanová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM