Samospráva

V hlavnom meste kvôli snehovej víchrici kolabuje doprava. Niektoré autobusy MHD nejazdia

Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje cestujúcich v bratislavskej MHD, že kvôli momentálnym poveternostným podmienkam sú od 19.00 h v hlavnom meste neprejazdné niektoré komunikácie v kopcovitých terénoch. Informovala o tom vedúca odboru marketingu a komunikácie DPB Zuzana Vachová.

Ilustračný obrázok k článku V hlavnom meste kvôli snehovej víchrici kolabuje doprava. Niektoré autobusy MHD nejazdia
Zdroj: TASR

Podľa jej slov, neprejazdné sú úseky Dlhé diely – linka číslo 33 a 32, Kramáre – linka číslo 44, Palisády v smere na Mudroňovu – linky číslo 203 a 207. Problémy s prejazdnosťou má podľa informácií DPB aj linka číslo 43 od Patrónky v smere na Lesopark a linka číslo 203 na Kolibe. „Dispečing DPB monitoruje vzhľadom na poveternostné podmienky celú Bratislavu a požiadal magistrát hlavného mesta o posyp cestných komunikácií,“ dodala Vachová.

K opatrnosti vyzýva aj polícia

Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Bratislave vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti. Podľa informácií sú zatiaľ cesty v Bratislavskom kraji zjazdné, avšak na viacerých úsekoch na území hlavného mesta je povrch komunikácií mokrý a tým aj šmykľavý.

„Vodičov preto žiadame, aby na cestách zvýšili opatrnosť a svoju jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky. Vodičov zároveň vyzývame, aby dbali na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a znížili rýchlosť,“ informovala hovorkyňa KR PZ Karina Považanová.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM