Alexandra Húsková Samospráva

V Dúbravke sa pred začiatkom školského roku maľujú priechody pre chodcov, na rad prídu aj parkoviská

V Bratislavskej mestskej časti Dúbravka začala samospráva s úpravou a zvýrazňovaním priechodov pre chodcov, najmä v súvislosti so začiatkom školského roka. Na základe podnetu obyvateľov vzniknú v Dúbravke aj dva nové priechody.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke sa pred začiatkom školského roku maľujú priechody pre chodcov, na rad prídu aj parkoviská
Zdroj: Dnes24.sk

Viditeľnejšie a bezpečnejšie. Také budú priechody pre chodcov v bratislavskej Dúbravke. Mestská časť Bratislava Dúbravka totiž spustila maľovanie všetkých priechodov v mestskej časti, informovala Lucia Marcinátová, hovorkyňa MČ Dúbravka.

„Chceme, aby všetky priechody boli viditeľnejšie a obnovené pred začiatkom nového školského roka, kedy je na cestách väčší pohyb školákov,“ vysvetľuje Martin Zaťovič, starosta Dúbravky.

Okrem obnovenia všetkých priechodov vyznačí mestská časť aj dva nové na križovatke Repašského – Fedákova. Vzniknú na základe podnetu obyvateľov.

V ďalších mesiacoch chce Dúbravka v prácach pokračovať. Po priechodoch prídu na rad nevyznačené parkoviská, kde teraz stoja autá neorganizovane. Značenia by mohli zefektívniť parkovanie, pri lepšej organizácií bude môcť zastať na parkovisku viac áut.

Foto: MČ Dúbravka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM