Tomáš Stupavský Samospráva

V Dúbravke na Tranovského ulici by sa mal vybudovať nový bytový komplex. Obyvatelia majú z výstavby obavy

V bratislavskej Dúbravke sa dnes uskutočnilo verejné prerokovanie zámeru výstavby bytového domu Brižite na Tranovského ulici. Developér odpovedal na otázky, ktoré sa týkali detailov samotného projektu i na sťažnosti, ktoré k projektu vzniesli obyvatelia blízkych bytových domov.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke na Tranovského ulici by sa mal vybudovať nový bytový komplex. Obyvatelia majú z výstavby obavy
Zdroj: TASR

Objekt by mal stáť neďaleko lesa na konci Dúbravky, medzi Tranovského ulicou a Ulicou Martina Granca. Developér, spoločnosť SBDKREDIT, plánuje v rámci tohto projektu postaviť 52 bytov.

Problémom príjazdová cesta

Zástupcovia vlastníkov bytov na Tranovského a Homolovej ulici dnes najviac kritizovali plány napojiť príjazdovú cestu k stavbe cez Homolovu ulicu. Podľa občanov ide o úzku komunikáciu, na ktorej je už v súčasnosti ťažký prejazd a je nevhodná na prejazd ťažkých nákladných vozidiel. Občania vyjadrili aj svoje obavy z porušenia statiky bytových domov.

„Už predchádzajúca výstavba spôsobila, že máme problémy s vchodovými dverami i plastovými oknami, neviem si predstaviť, ako to bude pri tejto výstavbe,“ uviedla obyvateľka z Homolovej 45.

Prečítajte si tiež: Čierne stavby: V Bratislave ich bolo postavených viac než dosť, no všetky sa napokon dodatočne zlegalizovali

Občan, zastupujúci vlastníkov na Homolovej 21, vyjadril obavu, že parkovacie miesta plánované pri novom bytovom objekte nebudú stačiť pre vlastníkov nových bytov a budú hľadať možnosti pri už existujúcich bytových domoch, čím sa situácia s parkovaním ešte viac zhorší. Obyvateľka z Homolovej 8 vyjadrila obavy z poškodenia komunikácie.

Čo bude s mestskými pozemkami?

Jeden z obyvateľov bytového domu na Tranovského ulici požiadal, aby sa prepracovala projektová dokumentácia, ktorá sa týka pozemkov mestskej časti a hlavného mesta vrátane príjazdovej komunikácie a aby sa využili všetky možnosti na maximálne oddialenie začiatku stavby.

Mestské pozemky, ktoré sa týkajú príjazdovej komunikácie k stavbe, zatiaľ poslanci Bratislavy developérovi nedali na prenájom. „Verím a budem prostredníctvom dúbravských poslancov v zastupiteľstve mesta o to bojovať, aby sa tak nestalo, kým nedôjde k nejakej dohode medzi dotknutými obyvateľmi a developérom,“ uviedol starosta Martin Zaťovič.

Konateľ SBDKREDIT-u Miroslav Privrel sa vyjadril, že sa nebráni diskusii s vlastníkmi bytových domov na Homolovej a Tranovského ulici, ktorí vyjadrujú obavy. „Máme záujem prispieť k tomu, aby zníženie životného komfortu, ktoré výstavba objektu logicky vyvolá, bolo čo najmenšie. V plánoch výstavby nie je nič, čo by sme robili v rozpore so zákonom,“ pokračoval Privrel. Zároveň požiadal, aby občania rešpektovali jeho vlastnícke práva a zámer stavať na vlastnom pozemku.

Prítomní sa na záver dohodli na opätovnom stretnutí developéra, zástupcov bytových domov i mestskej časti.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM