Rôzne

V Dome kultúry Lúky pribudne kaviareň, detský kútik aj klubovňa pre mládež

Vo vynovenej budove budú tiež flexibilné kancelárie pre ľudí, ktorí nechcú pracovať z domu, tzv. coworking.

Ilustračný obrázok k článku V Dome kultúry Lúky pribudne kaviareň, detský kútik aj klubovňa pre mládež
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Dom kultúry (DK) Lúky bude onedlho ešte zaujímavejší a nájdete v ňom aj to, čo vám doteraz chýbalo. Mestská časť Bratislava-Petržalka totiž momentálne prostredníctvom transparentnej verejnej súťaže hľadá nájomcov do priestorov nedávno vynoveného objektu.

Nové coworkingové centrum

Okrem kaviarne, detského kútika či klubovne pre deti a mládež bude v DK Lúky aj priestor pre coworkingové kancelárie. Sú to priestory pre ľudí, ktorým práca z domu celkom nevyhovuje. Často sa tam združujú napríklad internetoví podnikatelia, ktorí sa chcú vyhnúť izolácii spôsobenej prácou z domu. Priestory coworkingu navyše pomáhajú vytvoriť komunitu nezávisle pracujúcich ľudí, ktorým spoločné priestory umožňujú vymieňať si skúsenosti a nápady.

„Coworking bude jediný v Petržalke, najlacnejší v Bratislave a v rámci mesta jediný prevádzkovaný samosprávou,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa Petržalky Silvia Vnenková.

Rekonštrukcia kultúrneho stánku

Počas minulého roka DK Lúky prešiel rekonštrukciou, ktorej výsledkom je nový moderný dizajn. Vonkajšie práce sa skladali z čiastočného zateplenia a skrášlenia fasády, výmeny okien a dverí. Zmenou k lepšiemu prešiel aj interiér – priestory vo vstupnej časti sú prispôsobené na budúce nové využitie.

Rekonštrukcia Domu kultúry Lúky
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM