ts Rôzne

V čom spočíva čaro legendárnej Zory? Bratislavský podnik si drží klientelu už desaťročia

Na prvý pohľad zanedbaný pajzel pre štamgastov, vždy plný hlučných „monterkáčov“ – chlapov v robotníckych oblekoch. Na pivo sa nečaká, blesková obsluha vám prinesie nové v momente, keď dopijete posledný dúšok.

Ilustračný obrázok k článku V čom spočíva čaro legendárnej Zory? Bratislavský podnik si drží klientelu už desaťročia
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa podarilo svojskému podniku prežiť tri štátne útvary od Československej socialistickej republiky až po súčasnosť? Nostalgia a obsluha sú tými správnymi ingredienciami, vďaka ktorým sa Zore darí prežiť v hektických časoch.

Pri vstupe do podniku vás premkne pocit, akoby sa ste sa vrátili do 80. rokov dvadsiateho storočia. V Zore zastal čas. Všetko, čo v tomto pube nájdete, je pôvodné.

Stoly, bar, atmosféra, cigaretový dym i osadenstvo vás presvedčia, že ak patríte k milovníkom krčmovej nostalgie, prišli ste na správne miesto. Do súčasnosti vás vráti len veľkoplošná televízia a cenník v eurách.

Česká krčma na Slovensku

Obsluha v Zore pripomína české štandardy. Hneď s prvou objednávkou pred vás položí lístok, na ktorý zaznačí každé ďalšie pivo, ktoré vám pristane na stole. V prípade intenzívnejšieho popíjania ide o cenný zdroj informácií.

Akonáhle si obsluha všimne, že dopíjate posledný dúšok, automaticky pred vás postaví ďalší pohár. Tým sa zachová plynulosť pitného režimu. Zároveň nestratíte niť myšlienok v konverzácii a pocit príjemne stráveného večera.

Spokojní štamgasti

„Atmosféra je tu výborná. Tento pub je miesto, kde akoby zastal čas a človek má aspoň troška pocit, že sú na svete nejaké istoty, o ktoré sa dá oprieť. Chodím sem aj trikrát do týždňa, často hneď po práci,“ hovorí jeden zo štamgastov. Do Zory chodí roky.

„Je tu dobré a lacné pivo, televízor so športovými prenosmi, s kamarátmi sa tu stretávame pravidelne,“ chváli Jozef.

Pravidelní návštevníci by Zoru nemenili. Majú ju radi takú, aká je. „Zora je klasika. Krčma, ktorá sa na nič nehrá. Obsluha nie je dotieravá, pivo je výborné. Nepoznám lepšie miesto, kde by som si mohol pozrieť hokej alebo futbal. Mám tu svoj obľúbený stôl,“ spokojne hovorí Pavol.

Zoru nájdete v blízkosti križovatky Záhradnícka – Karadžičova. Napriek desiatim veľkým stolom je väčšinou problém nájsť miesto na sedenie. S blížiacim sa leto otvorila Zora aj vonkajšiu terasu, takže na svoje si prídu i nefajčiari.

Mlčiaci personál

Keď sme sa o Zore snažili zistiť viac, narazili sme na mlčanie personálu. Nevtieravá obsluha, ktorá funguje ako švajčiarske hodinky, sa dôsledne držala hesla „Menej slov a viac činov“.

Zora
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM