Správy Komunálne voľby

V Bratislavskom kraji sa začali voľby načas, výnimkou je len obec Tomášov

Bezproblémový začiatok spojených samosprávnych volieb hlásia aj štyri najväčšie bratislavské mestské časti.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislavskom kraji sa začali voľby načas, výnimkou je len obec Tomášov
Zdroj: TASR/František Iván

Všetky volebné miestnosti boli otvorené včas. Pre TASR to potvrdili hovorcovia miestnych samospráv. „Všetky okrsky, 34, v rámci mestskej časti boli otvorené o 7.00 h. Už boli vo volebných miestnostiach aj prví voliči,“ uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Zatiaľ bez problémov

Rovnako bezproblémovú situáciu eviduje aj mestská časť Petržalka s 95 volebnými okrskami. „Všetky boli otvorené načas,“ povedala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Otvorené sú tiež všetky volebné miestnosti v Novom Meste so 45 volebnými okrskami. „Voľby prebiehajú nerušene, bez personálnych i technických problémov,“ poznamenal Ján Borčin z miestneho úradu.

Bezproblémové otvorenie volebných miestností hlási aj Ružinov so 70 volebnými okrskami, čo potvrdila Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu.

Voliči si vyberajú predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) i poslancov krajského zastupiteľstva, primátora Bratislavy a poslancov mestského zastupiteľstva, ako aj starostov mestských častí a poslancov do miestnych zastupiteľstiev. Volebné miestnosti sú otvorené do 20.00 h.

O hodinu dlhšie

Spojené samosprávne voľby v Bratislavskom kraji sa začali bez problémov, technické problémy zaznamenali len v obci Tomášov (okres Senec). TASR to potvrdili jednotlivé okresné volebné komisie.

„V jednej obci, v Tomášove, sa nemohli začať voľby načas pre technické problémy. Na ich odstránení pracujú,“ uviedli z okresnej volebnej komisie. Voľby tam budú musieť trvať tým pádom o niečo dlhšie ako do 20.00 h. V okrese Senec sa volí v 75 volebných okrskoch.

FOTO: Spojené komunálne voľby 2022 obrazom
80
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM