Rôzne

V bratislavskom dopravnom podniku sa končí štrajková pohotovosť. Čo zamestnanci dosiahli?

Odborári potvrdili, že štvrtkovým podpisom dodatku ku kolektívnej zmluve sa zároveň končí štrajková pohotovosť v DPB.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskom dopravnom podniku sa končí štrajková pohotovosť. Čo zamestnanci dosiahli?
5
Galéria
Zdroj: Matúš Vallo má rád Bratislavu

V Dopravnom podniku Bratislava (DPB) sa končí štrajková pohotovosť, ktorá trvala od začiatku mája. Potvrdili to odborári z DPB, ktorí podpísali dodatok ku kolektívnej zmluve. Dopravný podnik spresnil, že sa dohodol s hlavným mestom na zvýšení miezd pre svojich zamestnancov s účinnosťou od 1. júla. Nárast mzdy sa dotkne všetkých zamestnancov.

Historicky najvyšší nárast miezd

DPB sa dohodol s hlavným mestom na zvýšení miezd pre svojich zamestnancov s účinnosťou od 1. júla. „Naplnil sa tak prísľub vedenia mesta aj dopravného podniku, ktorý bol daný zamestnancom na stretnutí s primátorom Matúšom Vallom,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Nárast mzdy sa dotkne všetkých zamestnancov. Najväčšie zvýšenie mzdy sa bude týkať nedostatkových, kvalifikovaných robotníckych profesií (nárast viac ako 20 percent) a vodičov prostriedkov MHD (nárast takmer desať percent).

„V robotníckych profesiách ide o historicky najvyšší nárast miezd a u vodičov o najvyšší nárast za posledné roky. S dohodou o náraste miezd súhlasia aj všetky tri odborové organizácie, ktoré sa zúčastňujú na kolektívnom vyjednávaní,“ povedala Volfová.

Odborári potvrdili, že štvrtkovým podpisom dodatku ku kolektívnej zmluve sa zároveň končí štrajková pohotovosť v DPB. Do štrajkovej pohotovosti vstúpili od začiatku mája. Od zamestnávateľa požadovali zvýšenie miezd pre zamestnancov. Uplynulé dni avizovali, že ak sa do štvrtka s vedením DPB nedohodnú na požadovanej úprave miezd, budú zvažovať vyhlásenie štrajku.

Diskusia zamestnancov DPB s M. Vallom
5
Galéria
Zdroj: Matúš Vallo má rád Bratislavu

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Diskusia zamestnancov DPB s M. Vallom
5
Galéria
Zdroj: Matúš Vallo má rád Bratislavu
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM