Rôzne

V bratislavskej Petržalke otvorili najmodernejšiu priemyselnú práčovňu v regióne

Najmodernejšia pracia prevádzka v regióne, s celkovou plochou 3600 metrov štvorcových a kapacitou prania 48 ton textílií či odevov denne, bude zodpovedať výkonu takmer 10-tisíc pračiek v domácnosti.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskej Petržalke otvorili najmodernejšiu priemyselnú práčovňu v regióne
Zdroj: Salesianer Miettex

Bratislavská prevádzka práčovne je najmodernejšia a jediná v regióne, ktorá zodpovedá najvyšším štandardom hygieny.

Slávnostným otvorením za účasti rakúskeho veľvyslanca Mag. Helfrieda Carla v SR a predstaviteľov Mestskej časti Bratislava-Petržalka sa oficiálne spustila do prevádzky nová priemyselná práčovňa, ktorá poskytne prácu stovke zamestnancom. Moderná veľkokapacitná prevádzka je investíciou rakúskej spoločnosti Salesianer Miettex, ktorá oslavuje storočnicu od svojho založenia.

Spoločnosť Salesianer Miettex pokračuje v máji 2016 v expanzii na Slovensko. Firma u nás pôsobí od roku 1995 a vďaka investícii na zelenej lúke vo výške viac ako 10 miliónov eur zabezpečí približne sto pracovných miest, pričom 90 percent zamestnancov sú Slováci.

„Sme hrdí na to, že majitelia rodinného podniku sa k stému výročiu založenia práčovne rozhodli otvoriť ďalšiu prevádzku práve na Slovensku. Samozrejme, spočiatku ide o veľkú investíciu, za dva-tri roky bude schopná na seba zarobiť a dosiahnuť plánovanú kapacitu,“ povedal Michal Macháč, konateľ spoločnosti.

Čítajte aj: Petícia za mestskú pláž Lido už leží na magistráte, podpísalo ju 4500 ľudí

Pranie pre hotely, reštaurácie i zdravotníctvo

Hlavným predmetom podnikania spoločnosti je kompletný textilný prenájom so servisom pre hotelierstvo a gastronómiu, pracovné odevy pre priemysel a obchod, ako aj zásobovanie zdravotníctva.

„K týmto segmentom sa pridáva hygiena do sociálnych priestorov, čistiace a reklamné rohože. Neoddeliteľnou súčasťou servisného prenájmu je nákup, skladovanie, údržba, hygienické pranie textílií a včasné dodanie, teda kompletná logistika. Dôraz je kladený na hygienu a trvalosť,“ vysvetlil Dr. Victor Ioane, konateľ spoločnosti.

Čo považujú predstavitelia spoločnosti za kľúčovú konkurenčnú výhodu? „Vďaka geografickej polohe máme možnosť prevádzkovo-technicky zabezpečiť servis ako pre klientov hlavného mesta Slovenska tak i zákazníkov zo susedných krajín. Aj vzhľadom k týmto faktom predpokladáme približne rovnaký pomer domácich a zahraničných zákaziek,“ dodáva Dr. Ioane.

Rakúsky rodinný podnik so 100 ročnými skúsenosťami

Spoločnosť Salesianer miettex založila v roku 1916 dáma, stará matka dnešného majiteľa Mag. Thomasa Krautschneidera. Jeho matka, Christine Krautschneider, predsedá dozornej rade. Podnik je dodnes vo vlastníctve rodiny zakladateľky a je multinárodným veľkopodnikom, ktorý zamestnáva viac ako 2150 zamestnancov.

Čítajte aj: Netradičná kaviareň z kontajnerov bude slúžiť na oddych i kreativitu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM