Jakub Forgács Krimi

V bratislavskej nebankovke nahlásili SMS-kou bombu: Na mieste zasahovali pyrotechnici aj psovodi

Krušné chvíle museli prežívať zamestnanci pobočky nebankovej inštitúcie. Podľa polície prijali SMS-ku so slovami "máte tam bombu". Do hľadania výbušniny sa pustili pyrotechnici aj psovodi so špeciálne vycvičenými služobnými psami.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskej nebankovke nahlásili SMS-kou bombu: Na mieste zasahovali pyrotechnici aj psovodi
Zdroj: TASR

V pobočke nebankovej inštitúcie na Jakubovom námestí v Bratislave sa mala nachádzať bomba. „V pondelok predpoludním na to upozorňovala sms správa, ktorú inštitúcia dostala. Polícia okamžite evakuovala z pobočky ľudí, bomba tam ale nakoniec nebola,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

„V pobočke nebankovej inštitúcie prijali sms správu, ktorá obsahovala slová: máte tam bombu,“ vysvetľuje hovorkyňa. Polícia preto urobila bezpečnostné opatrenia a na miesto vyslala pyrotechnikov aj psovodov so špeciálne vycvičenými služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Tí priestory pobočky prehľadali. „Vykonaná pyrotechnická prehliadka však hodnovernosť oznámenia nepotvrdila,“ zdôraznila Považanová.

V tejto súvislosti už vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. „V súčasnosti policajti vykonávajú všetky potrebné úkony na objasnenie tohto prípadu,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM