Správy

V bratislavskej MHD sa bude dať cez SMS kúpiť aj 40-minútový lístok - akurát že za cenu 70-minútového

Dopravný podnik prichádza od 1. apríla s novinkou a to 40 minútovým lístkom, ktorý si môžete kúpiť formou SMS. Cena pôvodného 70 minútového lístku sa však zvyšuje o 30 centov.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskej MHD sa bude dať cez SMS kúpiť aj 40-minútový lístok - akurát že za cenu 70-minútového
Zdroj: Dnes24.sk

Cestujúci v bratislavskej MHD si budú môcť od 1. apríla zakúpiť prostredníctvom SMS správy aj nový cestovný lístok s časovou platnosťou 40 minút za jedno euro. Zakúpiť si tiež môžu pôvodný SMS cestovný lístok s časovou platnosťou 70 minút, avšak jeho cena sa zvýši z jedného eura na 1,30 eura.

Nový, 40-minútový lístok si cestujúci zakúpi zaslaním prázdnej SMS na číslo 1140.

K dispozícii bude aj pôvodný SMS cestovný lístok s platnosťou 24 hodín za nezmenenú cenu 4,50 eura, informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

Od začiatku novembra 2015 zaviedol DPB nové typy cestovných lístkov, a to pre spustenie tretej etapy Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Prečítajte si aj: Máte dilemu, aký lístok si kúpiť? Môžete si pomôcť kalkulačkou

„DPB mal pripravený aj nový cenový výmer pre SMS cestovné lístky ešte v novembri minulého roka, avšak chcel zmierniť dosah na cestujúcu verejnosť práve z dôvodu značných zmien celej štruktúry cestovných lístkov,“ vysvetlila Volfová.

Päť mesiacov tak fungovala služba SMS cestovný lístok podľa pôvodného cenového výmeru. Ten určuje bratislavský magistrát. DPB preto požiadal o vydanie nového cenového výmeru, ktorým by sa určili maximálne ceny SMS cestovných lístkov. Jeho žiadosť bola akceptovaná.

Spomínané SMS cestovné lístky naďalej platia len v bratislavskej MHD. Takýto typ lístka si musí cestujúci zakúpiť pred nastúpením do vozidla. „Cestujúci je oprávnený nastúpiť do vozidla len s platným prijatým SMS lístkom. Ten platí ako jednorazový cestovný lístok, ktorým nie je možné dodatočne sa preukázať,“ podotkla Volfová.

Prečítajte si aj: Viete, kde si v Bratislave môžete kúpiť električenku? Onedlho už opäť aj v Dúbravke

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM