Správy

V Bratislave zatvorili škôlku: Jedno z detí malo pozitívny test na koronavírus

S dieťaťom prišli do kontaktu aj ďalší žiaci. Musia ostať v karanténe.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave zatvorili škôlku: Jedno z detí malo pozitívny test na koronavírus
Zdroj: TASR

Materskú školu v bratislavskej Petržalke navštevovalo dieťa pozitívne testované na COVID-19. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava ju v rámci prijatých opatrení zatvoril do 16. septembra.

Sedem detí, ktoré prišli s pozitívnym do kontaktu, majú otestovať, nariadili im aj domácu izoláciu. Karanténne opatrenia sa vzťahujú aj na jednu učiteľku. TASR o tom informovala hovorkyňa RÚVZ Bratislava Katarína Nosálová.

Pozitívne testované dieťa navštevovalo Súkromnú materskú školu na Zadunajskej ulici 27 v Bratislave.

„V žiadnom inom predškolskom či školskom zariadení v Bratislavskom kraji nie je z dôvodu ochorenia či podozrenia na COVID-19 prerušený výchovno-vzdelávací proces,“ uviedla hovorkyňa.

RÚVZ Bratislava v stredu na sociálnej sieti uviedol, že eviduje 14 osôb s COVID-19, z toho osem žien a šesť mužov. Najmladšia osoba má dva roky, najstaršia 51 rokov.

„Medzi pozitívnymi osobami evidujeme importy zo zahraničia, nami dohľadané kontakty už pozitívnych osôb a aj sporadické prípady bez epidemiologickej súvislosti s už šetrenými prípadmi v Bratislavskom kraji,“ doplnil RÚVZ. Dva prípady sú v okrese Senec, jedna osoba pochádza z okresu Pezinok a 11 osôb má nariadenú karanténu v Bratislave

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM