Tomáš Stupavský Kultúra

V Bratislave sa začal dvojdňový seminár o dôsledkoch druhej svetovej vojny

Odborný vedecko-didaktický seminár "Koniec 2. svetovej vojny a jeho dôsledky" sa začal včera o 16. hodine v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa začal dvojdňový seminár o dôsledkoch druhej svetovej vojny
Zdroj: TASR

Dvojdňové podujatie pripravilo občianske združenie Nenápadní hrdinovia s partnermi. Podľa organizátorov seminár je vhodný najmä pre učiteľov dejepisu, občianskej náuky či náboženstva. Prednášky sú otvorené aj pre verejnosť.

Je to šiesty vedecko-didaktický seminár v rámci projektu Barbarstvo ducha. Jeho hlavnou témou je ukončenie druhej svetovej vojny a následné nútené presuny obyvateľstva do iných krajín či súčasný fenomén migrácie. Prednášateľmi v niekoľkých tematických blokoch sú historici a didaktici z Českej republiky a Slovenska.

Okrem ich príspevkov zaznejú aj skúsenosti učiteľov z práce na mimoškolských projektoch. Bude možné si pozrieť výstavu dejín 20. storočia od nemeckých partnerov a na programe je aj návšteva vojenských bunkrov v Petržalke.

„Miesto konania je tradičné, tak ako počas predchádzajúcich ročníkov. Na tragickom mieste pamäte, v priestore na Jakubovom námestí 5, kde v minulosti sídlilo veliteľstvo sovietskej armády. Dnes je v ňom centrum Salvator v správe rehoľných sestier,“ uviedol František Neupauer z uvedeného občianskeho združenia.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM