Tomáš Stupavský Samospráva

V Bratislave sa otvorí Centrum odborného vzdelávania pre oblasť automobilového priemyslu

V Bratislavskom kraji vznikne Centrum odborného vzdelávania pre oblasť automobilového priemyslu. Zriadené bude od decembra v Strednej odbornej škole automobilovej na Ulici Jána Jonáša v Bratislave. Dnes o tom rozhodli poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa otvorí Centrum odborného vzdelávania pre oblasť automobilového priemyslu
Zdroj: TASR

V bratislavskom regióne tak bude pôsobiť už celkovo šesť centier odborného vzdelávania.

Podľa podpredsedníčky BSK Alžbety Ožvaldovej (Most-Híd) zámerom zriadenia centra je nevyhnutnosť vzájomného prepojenia potrieb trhu práce a vzdelávania, taktiež zlepšiť uplatniteľnosť absolventov škôl. Prioritou tohto centra bude rozvíjať zručnosti žiakov, ktoré vedú k samostatnému riešeniu problémov, aplikovať rozvíjajúce sa technológie v oblasti automobilového priemyslu a autoopravárenstva či pomáhať rozvoju spolupráce medzi školou zamestnávateľom.

„Cieľom je kvalitnejšie a lepšie vybavené školstvo a tým aj kvalitnejší absolventi, ktorí sú pripravení uplatniť sa na trhu práce v oblasti automobilového priemyslu,“ zhodnotila Ožvaldová.

Stredná odborná škola automobilová v Bratislave vzdeláva žiakov v trojročných učebných odboroch a štvorročných študijných odboroch i v nadstavbovom štúdiu so zameraním na strojárstvo, elektrotechniku a automobilový priemysel. V súčasnosti ju navštevuje 249 študentov.

V Bratislavskom kraji už od roku 2012 pôsobí Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť elektrotechniky a informačných technológií a taktiež pre oblasť poľnohospodárstva a rozvoja vidieka. Od roku 2013 pribudlo Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť potravinárstva. V tomto roku to bolo Centrum odborného vzdelávania pre oblasť stavebníctva, takisto aj pre oblasť polygrafie a médií.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM