Rôzne

FOTO: V Bratislave pribudne Nový Majerhof: Kde postavia kino, ihriská či škôlku?

V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa má vyrásť polyfunkčný komplex.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Bratislave pribudne Nový Majerhof: Kde postavia kino, ihriská či škôlku?
3
Galéria
Zdroj: Facebook.com/SIEBERT + TALAŠ

Vyplýva to zo zámeru s názvom Nový Majerhof, ktorý investor, spoločnosť Malý Dunaj Development, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladané investičné náklady sú približne 50 miliónov eur.

Výstavba sa má nachádzať blízko ulíc Amarelková a Ihličnatá. Polyfunkčný komplex počíta s funkciou obytnou a s funkciou občianskej vybavenosti.

Ihriská a budovy

„Súčasťou zámeru budú nové prvky dopravnej a technickej infraštruktúry, nové plochy zelene s detskými ihriskami a športoviskami orientovanými pre rezidentov polyfunkčného komplexu, jeho návštevníkov, ako aj denných pasantov,“ dodal investor v zámere.

Navrhovaný komplex má pozostávať z niekoľkých budov, kde prvé nadzemné podlažie bude slúžiť na občiansku vybavenosť. Ďalšie podlažia budú slúžiť ako obytné územie.

„Výnimkou je objekt B1, ktorý pozostáva len z plôch občianskej vybavenosti. Objekty v hlavnej časti polyfunkčného objektu sú vybavené podzemnou časťou na úrovni prvého podzemného podlažia určenou na parkovanie vozidiel,“ ozrejmil s tým, že celkovo má vzniknúť aj 450 parkovacích mi­est.

Kino i materská škola

V rámci občianskej vybavenosti má ísť o nové priestory orientované na kultúru, ako napríklad viacúčelová sála, kino, knižnica, zdravotníctvo či materská škola.

Tiež sa v bezprostrednom okolí zariadenia uvažuje so zriadením novej zastávky mestskej hromadnej dopravy. Autorom architektonickej a urbanistickej štúdie je SIEBERT + TALAŠ. Podľa dokumentácie EIA sa začiatok výstavby predpokladá v roku 2025, trvať by mala tri roky.

Nový Majerhof v Bratislave
3
Galéria
Zdroj: Facebook.com/SIEBERT + TALAŠ
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM