Tlačové správy

V Bratislave otvorili lekáreň s jedinečným dizajnom. Je vybavená modernými technológiami

Najčerstvejší prírastok v starostlivosti o zdravie pacientov a zákazníkov pod značkou Dr.Max je vybavený modernými technológiami a poskytuje tiež doplnkové preventívne služby.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave otvorili lekáreň s jedinečným dizajnom. Je vybavená modernými technológiami
Zdroj: Dr.Max

S otvorením Nemocnice Bory otvára svoje brány aj 357 lekáreň Dr.Max. Z vizuálneho hľadiska ide o jedinečný koncept, ktorý bol architektonicky a technologicky prispôsobený nemocničnému prostrediu.  V le­kárni s rozlohou viac ako 160 m² nájdete širokú ponuku lekárenského sortimentu. Lekáreň je vybavená piatimi tárami (výdajnými miestami) a bude poskytovať okrem štandardných lekárenských služieb a poradenstva aj doplnkové služby v podobe odborných preventívnych vyšetrení.  

Dizajn lekárne je prispôsobený nemocničnému prostrediu.  / Zdroj: Dr.Max

Liek dodaný do 16 sekúnd

Primárnou úlohou automatizovaného robotického systému, ktorý Dr.Max postupne zavádza do svojich lekární, je uľahčenie práce farmaceutov pri vydávaní liekov na lekársky predpis. Tie sa po zadaní do systému samé dopravia zo zázemia lekárne priamo k výdajnému miestu, lekárnikovi doslova do ruky. Robot tak šetrí čas zákazníkom a pacientom, ktorí si prišli pre pomoc odborníka.  

Lekáreň v Nemocnici Bory využíva aj elektronické regálové cenovky. / Zdroj: Dr.Max

Celý proces dodania lieku k lekárnikovi trvá približne 16 sekúnd a denne tak ušetrí personálu až 2,5 hodiny. Robot dokáže naskladniť približne 15-tisíc škatuliek liekov a jeho výhodou je aj dokonalý poriadok a automatický manažment v skladových zásobách týkajúci sa šarží a exspirácií liekov. Robot dostal meno Maja, easy load (naskladňovací systém) sa volá Vilko.

Elektronické cenovky šetria čas

Efektívnou technológiou lekárne v Nemocnici Bory sú aj elektronické regálové cenovky. Dnes musia lekárnici bežne pri rôznych príležitostiach meniť cenovky, čo ich oberá o čas a kontakt s pacientom a zákazníkom.

Robot dokáže naskladniť približne 15-tisíc škatuliek liekov.  / Zdroj: Dr.Max

Vďaka digitalizovanej forme elektro­nického riešenia tak majú viac času a priestoru venovať sa svojej odbornej práci a poradenstvu. Elektronické cenovky zároveň prispievajú k optimalizácii využívania papiera, čo vedie k šetrnejšiemu vplyvu na životnému prostrediu.  

Plnoautomatický robot je jedným z 8 zariadení inštalovaných v prostredí lekární Dr.Max.  / Zdroj: Dr.Max

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dr.Max
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM