Rôzne

V Bratislave otvorila pizzeria, ktorá ponúka zdravšiu alternatívu obľúbenej pizze

V hlavnom meste nedávno pribudla gastro prevádzka, ktorá sa vracia k receptúre kvasenia starých mám a obľúbenú pizzu podáva na zdravší spôsob.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave otvorila pizzeria, ktorá ponúka zdravšiu alternatívu obľúbenej pizze
7
Galéria
Zdroj: LeTorri

Kváskovanie je téma, ktorá láka stále viac ľudí. S receptúrou kvasenia starých mám sa stretávame čoraz častejšie už aj v moderných gastro prevádzkach, ktoré chcú takto vyjsť v ústrety zákazníkom preferujúcim zdravší variant stravovania.

Prvá kvásková pizza v Bratislave

V Bratislave nedávno pribudla ďalšia takáto gastro prevádzka. Obľúbenú pizzu tu pripravujú inak, než ste zvyknutí v bežnej pizzerii. Tradičné cesto vyrobené z droždia nahrádzajú kváskom.

„Klasické droždie v ceste vyvoláva proces tzv. alkoholového kvasenia, ktoré je oveľa rýchlejšie a cesto nemá dostatok času na “vyzretie” a v konečnom dôsledku naše telo nadmerne zaťažuje pri trávení. Použitím kvásku spúšťame proces tzv. mliečneho kvasenia. Je to súbor zložitých chemických reakcií, ktoré majú za následok rozloženie lepku a iných ťažko rozložiteľných látok na aminokyseliny, ktoré dokáže naše telo ľahko stráviť,“ vysvetľujú kuchári z novootvorenej pizzerie LeTorri.

V talianskej reštaurácii LeTorri nechávajú majstri kuchári cesto po pridaní kvásku nechávame 48 hodín pomaly kysnúť pri izbovej teplote, aby získalo jedinečnú konzistenciu, chuť a vôňu. Výsledkom tohoto procesu je ľahšie stráviteľná, nadýchaná a chrumkavá pizza.

menu talianskej pizzerie na Bajkalskej 9/A nájdete nielen prvú kváskovú pizzu v Bratislave, ale aj pokrmy z mäsa, polievky, šaláty, cestoviny, plody mora, syry, bruschetty, dezerty, či dokonca denné menu.

LeTorri - prvá kvásková pizza v Bratislave
7
Galéria
Zdroj: LeTorri
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM