Tomáš Stupavský Kultúra

V Bratislave budú tvoriť a vystavovať desiatky umelcov z celého sveta

Veľké medzinárodné stretnutie umelcov sa uskutoční v Bratislave od 1. do 8. septembra. Pod názvom WAG ho spoluorganizuje Slovenský výbor svetových umeleckých hier.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave budú tvoriť a vystavovať desiatky umelcov z celého sveta
Zdroj: TASR

V Mestskej knižnici, Zičiho paláci, galérii F7 a Univerzitnej knižnici sa uskutočnia rôzne prednášky, workshopy, koncerty a výstavy za účasti najvyšších predstaviteľov svetovej organizácie WAG.

Okrem slovenských účastníkov sa na nich budú podieľať desiatky sochárov, keramikárov, maliarov, fotografov, literátov či hudobníkov z USA, Južnej Kórey, Turecka, Veľkej Británie, Izraela, Nového Zélandu, Indie, Mexika, Ghany, Etiópie, Chile, Egypta, Pobrežia Slonoviny, Nigérie a iných krajín.

V stredu 2. septembra sa začnú aktivity na prvom poschodí Mestskej knižnice o 15.30 h podujatím Ako vytvoriť hodnotu svojho umenia a o 17.00 h vernisážou výstavy Deti pre WAG v suteréne knižnice. Okrem mnohých výtvarných podujatí je v programe napríklad stretnutie spisovateľov a básnikov v Zičiho paláci 5. septembra o 09.30 h a o 17.00 h klavírny koncert. Slávnostné ukončenie bude v Zičiho paláci v utorok 8. septembra o 10.30 h.

Informácie sú na internetovej stránke www.wagames.org.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM