Správy Samospráva

Užitočné číslo: Neodhrnuté cesty a chodníky môžu Bratislavčania nahlasovať na "horúcu" linku

Na linke zároveň poskytnú ľuďom bližšie informácie k aktuálnemu stavu údržby, operačnému plánu a všetkému, čo so zimnou údržbou v Bratislave súvisí.

Ilustračný obrázok k článku Užitočné číslo: Neodhrnuté cesty a chodníky môžu Bratislavčania nahlasovať na "horúcu" linku
30
Galéria

Na neodhrnuté či neprejazdné komunikácie v Bratislave môže verejnosť upozorniť magistrát aj prostredníctvom „horúcej“ linky na čísle +421 259 356 7­77 alebo mailom zima@bratislava.sk. Uviedla to bratislavská samospráva na webe odhrnieme.to, ktorý informuje o zimnej údržbe v hlavnom meste.

Telefonicky aj mailom

„Horúca linka bude fungovať vždy pri mimoriadne nepriaznivých poveternostných podmienkach ako sneh či ľad, spravidla medzi 07.00 a 19.00 hod.,“ spresnilo mesto. Operátori linky budú podnety evidovať, prioritizovať a operatívne posielať na vybavenie na mestský dispečing alebo na dispečing mestských častí, v závislosti od správcu komunikácie.

Na linke zároveň poskytnú ľuďom bližšie informácie k aktuálnemu stavu údržby, operačnému plánu a všetkému, čo so zimnou údržbou v Bratislave súvisí. Keď je linka zimnej údržby mimo prevádzky, môže verejnosť svoje podnety posielať mailom na dispecing@bratislava.sk.

Primátor hlavného mesta Matúš Vallo na sociálnej sieti informoval, že sa samospráva vopred pripravovala na štvrtkové sneženie v Bratislave. Do ulíc ešte večer vyšli sypače na preventívny posyp magistrátnych ciest. V noci sa mali preventívne posypať aj kritické chodníky, lávky či schody.

Dopravný podnik Bratislava taktiež deklaroval, že sú pripravení na sneh. Už v stredu (2. 12.) začali s preventívnym posypom zastávok, pripravená je aj električka s pluhom, v noci premávali „námrazové“ električky a trolejbusy. Všetky vozidlá MHD prešli kontrolou dezénu pneumatík.

Meteorológovia predpovedajú, že vo štvrtok v Bratislave sa môže striedať sneženie, dážď so snehom, dážď, zmrznutý dážď či mrznúci dážď. „V Bratislavskom kraji sa ráno zmenil mrznúci dážď na zmrznutý dážď a potom na sneženie. Najmä pri mrznúcom daždi treba byť opatrný, pretože sa tvorí poľadovica a šmýka sa. Ak môžete, minimalizujte čas strávený vonku,“ vyzval na sociálnej sieti Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Zasnežená Bratislava (3. 12. 2020)
19
Galéria
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM