Kultúra Samospráva

Užite si hodový víkend v Rači. Pri pohári vínka vás roztancuje Kmeťoband

Víkend v Rači sa bude niesť v znamení skvelej zábavy. Tradičné Račianske hody prinesú opäť pestrý program. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Užite si hodový víkend v Rači. Pri pohári vínka vás roztancuje Kmeťoband
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača

Prvý májový víkend bude o zábavu v bratislavskej Rači postarané. Obľúbené podujatie – Račianske hody slávnostne otvoria v sobotu 6. mája o 14. hodine v amfiteátri v Knižkovej doline.

Už o deň skôr si však môžete na miestnom úrade pozrieť výstavu obrazov Martina G. Oscitého. Vernisáž výstavy s názvom Renesancia krásy, zlato a elegancia v umení sa uskutoční v piatok o 17. hodine.

Pestrý program pre malých aj veľkých

Počas sobotňajšieho programu vystúpi Spevácky súbor Račan, Detský folklórny súbor Vienok, Otto Weiter a Andrea Fischer či Samuel Tomeček. Zábava bude pokračovať až do neskorého večera.

Nedeľný program začne ráno o 8. hodine tradičným hodovým budíčkom a slávnostnou rímsko-katolíckou bohoslužbou vo Farskom kostole sv. Filipa a Jakuba. Na svoje si prídu aj deti, pre ktoré bude pripravený koncert a hudobno-tanečná rozprávka. Vrcholom celého dňa bude vystúpenie skupiny Kmeťoband. Tá svojou chytľavou hudbou roztancuje nejedného diváka.

V priebehu dvoch dní vás čaká aj množstvo sprievodných podujatí. Môžete obdivovať drevorezbu Karola Križanoviča, vyraziť si vlastnú pamätnú mincu, odfotiť sa v historických kostýmoch alebo si vychutnať domácu úrodu račianskych vinárov a vinohradníkov.

Kompletný program Račianskych hodov si môžete pozrieť TU.

Súťaž o najlepší koláč

Súčasťou podujatia bude opäť aj súťaž „O najlepší hodový koláč“. Gazdinky tak majú možnosť predviesť svoje cukrárske umenie a pripraviť tie najlepšie sladké dobroty, ktoré si zaslúžia Rád račianskej varešky.

Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách, a to zákusok a kysnutý koláč. Registrácia súťažiacich bude prebiehať od stredy 3. mája do piatka 5. mája počas stránkových hodín na oddelení kultúry miestneho úradu. Vyhodnotenie bude prebiehať v nedeľu 7. mája o 14:00 hod. na pódiu v amfiteátri.

Výluka linky

Počas konania Račianskych hodov bude uzavreté centrum Rače. V tomto čase nebude linka č. 56 obojsmerne obsluhovať časť svojej trasy na uliciach Kubačova, Barónka a Alstrova, ale bude premávať z Detvianskej priamo na Rustaveliho a naopak.

Doprava z Rače do centra mesta bude v sobotu a v nedeľu posilnená nasadením kĺbového autobusu na nočnú linku N55. Zároveň bude vypravený električkový spoj z Rače o približne 22:50 hod. na Hlavnú stanicu.

Ilustračný obrázok

Račianske hody 2016
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM