Správy

Uvoľní sa funkcia krajského šéfa SDKÚ-DS v Bratislave? Zaťovič nestíha

SDKÚ-DS bude pravdepodobne hľadať nového krajského šéfa v Bratislave. V súčasnosti je vedením krajskej organizácie poverený Martin Zaťovič, ten vzhľadom na svoje vyťaženie vo funkciách starostu Dúbravky a podpredsedu Bratislavského samosprávneho kraja považuje miesto krajského predsedu za dočasné.

Ilustračný obrázok k článku Uvoľní sa funkcia krajského šéfa SDKÚ-DS v Bratislave? Zaťovič nestíha
Zdroj: TASR

Podľa Zaťoviča nemožno síce úplne vylúčiť, že vo funkcii krajského šéfa bude pokračovať ďalej, no „na 90 percent to nebude.“ Zaťovič sa chce sústrediť na svoje povinnosti v samospráve mestskej časti i kraja. „Nechcem robiť naraz veľa vecí, ktoré nemôžem stíhať,“ vysvetlil.

Zaťovič bol vedením SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji poverený na konci decembra, po tom, čo odchod z SDKÚ-DS ohlásil dovtedajší krajský šéf Michal Luciak.

Zaťovičovo meno spomenul predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo aj v nedeľňajšej diskusnej relácii TA3 V politike. Hovoril o ňom v súvislosti s personálnou obmenou v strane a záujmom presadzovať do vedúcich funkcií v strane odborníkov a ľudí, ktorí si opakovane získavali dôveru voličov vo voľbách.

Martin Zaťovič v novembrových komunálnych voľbách s prevahou porazil predchádzajúceho starostu bratislavskej Dúbravky Jána Sandtnera, keď získal tri štvrtiny všetkých odovzdaných hlasov. Od roku 2006 bol poslancom mestskej časti Bratislava-Dúbravka, v rokoch 2010–2014 bratislavským mestským poslancom a od roku 2009 poslancom Bratislavského samosprávneho kraja, kde sa v roku 2014 stal jedným z podpredsedov.

Strana SDKÚ-DS momentálne rieši personálne otázky. Tými sa má zaoberať aj dnes podvečer prezídium strany, ktoré sa zíde v Trenčíne. Prezídium sa má venovať príprave ústrednej rady, ktorá má byť 31. januára. Na nej by mala strana zvoliť štyroch podpredsedov, generálneho sekretára a tiež šéfa ústrednej rady.

SDKÚ-DS opustilo od minulého roka viacero známych mien, napríklad Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášáryová aj zakladateľ strany Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. Nasledovali Martin Fedor, ktorý ide do Siete k Radoslavovi Procházkovi, a Viliam Novotný, ktorý bude pomáhať Eve Babitzovej s jej stranou Šanca. V decembri oznámili odchod aj banskobystrický a bratislavský krajský šéf, Stanislav Horník a Michal Luciak.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM