Tlačové správy

Celkom iná škola

Po ukončení prvého stupňa mnohí rodičia uvažujú, či svoje dieťa prihlásiť na osemročné gymnázium alebo nechať na základnej škole. Toto rozhodnutie je kľúčové v živote mnohých detí a preto je dôležité ho poriadne zvážiť.

Ilustračný obrázok k článku Celkom iná škola
Zdroj: SSG Bratislava

Zmena je život a deti z nej môžu profitovať

Deti na prelome stupňov základného vzdelania si prechádzajú tými najväčšími zmenami, pomaly nastupujú do puberty, formujú si pevnejšie a zmysluplnejšie priateľstvá a pomaly si začínajú uvedomovať to, že vo vzdelávaní budú pokračovať.

Deti sa boja prechodu na osemročné gymnázium najmä kvôli strachu, ktorí v nich vzbudzujú učitelia. Mnohí tvrdia, že štúdium tam bude extrémne náročné a deti sa boja, že prídu o svojich priateľov. Ak však chceme posunúť vzdelávanie našich detí na vyššiu úroveň a zároveň za ne vybrať strednú školu, druhý stupeň na súkromnej základnej škole pri SSG na Vážskej ulici je tá najlepšia možnosť.

Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako 20 rokov skúseností vo vzdelávaní

Po dvoch dekádach v stredoškolskom vzdelávaní sa Súkromná základná škola pri SSG na Vážskej ulici v Bratislave rozhodla otvoriť aj druhý stupeň základnej školy. Ročníky sa budú otvárať s nižším počtom študentom v ročníku, čiže bude dbať na kvalitatívne vyučovanie a na to, že každý žiak je individuálna osobnosť a nie zápis v triednej knihe. Vďaka nižšiemu počtu študentov, sa na škole rýchlo buduje pocit spolupatričnosti a istej komunity a keďže sa všetci poznajú, deti budú do školy chodiť s väčším nadšením.

Zdroj: SSG Bratislava

Štúdium nie sú vždy len osnovy Škola je zameraná primárne na cudzie jazyky, medzi ktorými nechýba štvorica svetových jazykov ako angličtina, nemčina, špenielčina, ruština alebo pre naše školy netradičná chorvátčina. Vysoký dôraz je dávaný aj na záujmové aktivity, ktoré ďalej formujú osobnosť a schopnosti detí ako muzikálový krúžok pod vedením hereckých profesionálov, na ktorom si deti nacvičia predstavenie, ktoré na konci roka skutočne odohrajú. Diplomatický klub, na ktorom sa deti dostanú do kontaktu s politikmi a inými ľuďmi z praxe alebo príprava na predmetové súťaže ako matematické, jazykové alebo humanitné olympiády.

Škola ponúka aj širokú škálu športovej prípravy ako golfový klub s greenom priamo v areáli školy a možnosťou získania zelenej karty a súťaženia na turnajoch.

Zdroj: SSG Bratislava

Dôraz na individuálne rozhodovanie študentov

Vďaka malému počtu študentov v ročníku získajú všetci rovnako kvalitné štúdium, počas ktorého budú mať čas a priestor bez stresových situácií zistiť, čo ich baví a napĺňa a efektívne sa v tom zlepšovať. Kombináciou inovatívnych učebných metód, dobrého kolektívu a mimoškolských aktivít dokončia študenti základné vzdelávanie ako vyformovaní mladí ľudia, ktorí budú schopní rozhodovať o svojej budúcnosti. V prípade, že sa rozhodnú na škole pokračovať, ich prechod bude veľmi jednoduchý a plynulý, keďže budú poznať kompletný kolektív učiteľov a študentov.

Stredná škola s diplomatickým zameraním

Študenti, ktorí prejdú na vyšší stupeň vzdelávania sa budú pripravovať na prácu v diplomatických, korporátnych alebo neziskových sférach. Vďaka dobrej znalosti jazykov, predmetom, ktoré rozvíjajú kritické myslenie, všeobecný prehľad a mnohé iné soft-skills získajú perfektný základ na pokračovanie na podobne zameraných vysokých školách a následné uplatnenie sa v odboroch. Toto im zaručí nielen vysoká úroveň vyučovania humanitných predmetov ale aj diplomatické súťaže a simulácie ako Rozhoduj o Európe, Create and Control alebo Apromun.

Zdroj: SSG Bratislava

Doprajte vašim deťom kvalitné a inovatívne základné vzdelanie

Vaše dieťa môžete na druhý stupeň zapísať formou online prihlášky a následne žiadosťou o prestup. Webový formulár, rovnako ako žiadosť o prestup fungujú veľmi intuitívne a preto nemusíte mať obavy zo zbytočných papierovačiek. Zvyšok procesu prebieha hladko a vaše dieťa sa už môže tešiť na priateľskú a otvorenú atmosféru v novom kolektíve.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: SSG Bratislava
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM