han Rôzne

UŠLACHTILÉ gesto Slovnaftu: Plaváreň s 25-metrovým bazénom sprístupnili pre verejnosť

Spoločnosť Slovnaft otvára pilotne od septembra pre verejnosť plaváreň vo Vlčom hrdle v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku UŠLACHTILÉ gesto Slovnaftu: Plaváreň s 25-metrovým bazénom sprístupnili pre verejnosť
Zdroj: www.unsplash.com

Obyvateľom bude k dispozícii počas víkendov, cez týždeň ju budú môcť využívať okolité školy na plavecké výcviky. Do konca roka je naplánovaná aj rozsiahla rekonštrukcia vzduchotechniky plavárne. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Anton Molnár.

„Po viacerých rozhovoroch s predstaviteľmi okolitých samospráv a dotazoch obyvateľov z okolia rafinérie sme sa rozhodli plaváreň v 50. roku jej prevádzky sprístupniť aj verejnosti,“ skonštatoval Molnár.

K tomuto kroku pristupuje pre nedostatok krytých bazénov v hlavnom meste. Vyjsť chce tiež v ústrety aj občanom v okolitých mestských častiach Podunajské Biskupice, Vrakuňa či Ružinov i priľahlých obcí Rovinka alebo Dunajská Lužná, kde je obmedzený prístup k verejným krytým plaveckým bazénom.

Ideálna dostupnosť

Plaváreň sa nachádza v blízkosti autobusovej stanice Vlčie hrdlo, návštevníci, môžu zaparkovať priamo pred plavárňou. Otvorená pre verejnosť bude bývať v sobotu a v nedeľu od 10.00 do 19.00 h, a to aj počas sviatkov, keď pripadnú na víkendové dni. Bazén s dĺžkou 25 metrov bude k dispozícii od 2. septembra.

Krytú plaváreň prevádzkuje spoločnosť od roku 1973. V minulosti slúžila najmä pre študentov Stredného odborného učilišťa – Slovnaft, v súčasnosti primárne pre zamestnancov spoločnosti, ale prenajímaná je aj tretím stranám, firmám či plaveckým školám.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM