Správy

Urobte si na Veľkú noc výlet do Viedne autobusom. Čakajú vás tradičné trhy a slávnosti

Počas sviatkov si môžete pozrieť veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn, staroviedenské veľkonočné trhy na námestí Freyung alebo slávnosti Osterfest.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si na Veľkú noc výlet do Viedne autobusom. Čakajú vás tradičné trhy a slávnosti
Zdroj: internet

Veľká noc je najvýznamnejším kresťanským sviatkom a Rakúsko vzhľadom na katolícku tradíciu krajiny ponúka mnoho podujatí tematicky spojených práve s nadchádzajú­cimi dňami.

Cestujúci, ktorí sa odvezú autobusmi Slovak Lines do Viedne, si môžu pozrieť napríklad veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn, staroviedenské veľkonočné trhy na námestí Freyung alebo slávnosti Osterfest (Prater).

Autobusy každý deň aj počas sviatkov

„Z predchádza­júcich rokov máme veľmi silné a pozitívne ohlasy na rodinné výlety do Viedne práve pri príležitosti Veľkej noci. Platí, že aj počas sviatkov premávame do metropoly Rakúska každý deň, každú hodinu z autobusovej stanice Mlynskej nivy v Bratislave. Ak si to bude situácia vyžadovať, sme samozrejme pripravení pridať posilové autobusové spoje,“ uvádza generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

„V priebehu týchto dní zaznamenávame zvýšený záujem o cestovanie na letisko Schwechat, ktoré je Slovákmi často vyhľadávané. Voľné dni počas Veľkej noci sa stávajú čoraz obľúbenejším časom na leteckú dovolenku v zahraničí. Zároveň, veľa Slovákov prichádza na sviatky domov zo zahraničia s príletom práve na letisko Viedeň,“ doplnil P. Sádovský.

Odviesť sa autobusom a nechať auto doma je výhodné – pri individuálnej doprave musíte okrem nákladov na pohonné hmoty počítať aj s parkovným, ktoré dosahuje v centre Viedne aj 4 eurá za hodinu a viac. Autobus Slovak Lines vás odvezie priamo do centra Viedne. Navyše v prípade, že si zakúpite kombinovaný lístok „Wien Ticket“, môžete v deň platnosti využívať aj viedenskú MHD.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM