Alexandra Húsková Rôzne

Uplynulé dni boli rekordne chladné, aké počasie nás čaká počas prvého prázdninového týždňa?

Uplynulý týždeň sa nám veru miestami poriadne ochladilo. Nočné teploty vzduchu boli na bratislavskej Kolibe namerané iba okolo 9 stupňov! Je to najnižšia hodnota vzduchu, ktorá nebola nameraná od roku 1951. Aké počasie nás čaká budúci týždeň? Bude už konečne letnejšie?

Ilustračný obrázok k článku Uplynulé dni boli rekordne chladné, aké počasie nás čaká počas prvého prázdninového týždňa?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V uplynulých dňoch boli na Slovensku rekordne nízke teploty vzduchu. Na svojej internetovej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Minulý víkend v nedeľu (21.6.) klesla minimálna teplota vzduchu na bratislavskej Kolibe na deväť stupňov Celzia. „Je to najnižšia hodnota teploty vzduchu na tejto meteorologickej stanici pre 21. jún od roku 1951,“ uviedol Pavol Faško z SHMÚ.

Teplotný rekord zaznamenali meteorológovia aj v Dolných Plachtinciach, a to v utorok (23.6.). „Pri zamračenom a daždivom počasí dosiahla maximálna denná teplota vzduchu 16,5 stupňa Celzia, čo je najnižšia hodnota tejto charakteristiky teploty vzduchu na uvedenej meteorologickej stanici pre 23. jún od roku 1965,“ dodal.

Budúci týždeň by mal byť spočiatku oblačný s teplotami okolo 25 stupňov. Od utorka by sa však malo vyjasnievať a otepľovať. V druhej polovici týždňa sa môžeme tešiť na vyššie teploty, dokonca by sa mohli vyšplhať až na 30 stupňov Celsia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM