Krimi

Úlovok bratislavských policajtov: Na internáte zaistili viac ako 200 jednorazových dávok marihuany

Bratislavská polícia zaistila počas štvrtkovej domovej prehliadky na internáte na ulici Staré Grunty v hlavnom meste viac ako 200 obvykle jednorazových dávok sušeného konope a osoby podozrivé z drogovej trestnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Úlovok bratislavských policajtov: Na internáte zaistili viac ako 200 jednorazových dávok marihuany
Zdroj: TASR

Policajný vyšetrovateľ už zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi obvinil troch mužov, 22-ročného Mareka z okresu Prievidza, 20-ročného Miloša a 21-ročného Matúša, obaja sú z Považskej Bystrice. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Karina Považanová.

Obvinení muži si mali podľa polície po vzájomnej dohode najmenej päťkrát od neznámeho dodávateľa zadovážiť omamné a psychotropné látky. „Tie mali následne spoločne prechovávať v jednej z izieb internátu na ulici Staré Grunty v Bratislave, kde ich ďalej vážili a delili na jednotlivé dávky,“ spresnila Považanová.

Takto zadovážené a prechovávané drogy mali obvinení následne predávať konečným užívateľom drog. Podozrenie z drogovej trestnej činnosti sa nakoniec po domovej prehliadke potvrdilo. Počas nej policajti zaistili sušené konope v množstve, ktoré má zodpovedať minimálne 277 obvykle jednorazovým dávkam drogy.

Pri prehliadke zaistili aj digitálnu váhu a bankovky v celkovej nominálnej hodnote 330 eur, ktoré podľa doterajších zistení pochádzajú z predaja drog, dodala hovorkyňa.

Za uvedený skutok hrozí obvineným v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní od 10 do 15 rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM