Krimi

Uhynuté hlodavce, rozhryzené obaly potravín... Jedinú predajňu potravín v Jarovciach museli zatvoriť

V mestskej časti Bratislava - Jarovce zatvorili vo štvrtok jedinú predajňu potravín. Stalo sa tak po vykonaní úradnej kontroly potravín inšpektormi Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava-mesto (RVPS.)

Ilustračný obrázok k článku Uhynuté hlodavce, rozhryzené obaly potravín... Jedinú predajňu potravín v Jarovciach museli zatvoriť
Zdroj: TASR

Dôvodom boli predovšetkým uhynuté hlodavce a nimi spôsobená nečistota v obchode. Potvrdil to riaditeľ RVPS Bratislava-mesto Miloš Mašlej.

„Pri úradnej kontrole potravín v predajni na Ovocnej ulici v Bratislave boli zistené závažné nedostatky, ako napríklad výskyt väčšieho počtu uhynutých hlodavcov v deratizačných kazetách, výskyt trusu hlodavcov v zázemí aj na predajnej ploche, obaly niektorých potravín rozhryzené hlodavcami, znečistené podlahy, znečistené pece na dopekanie pečiva, znečistené chladiace a mraziace boxy, závažné nedostatky pri skladovaní vedľajších živočíšnych produktov," uviedol Mašlej s tým, že na základe týchto zistení prevádzkovateľ počas kontroly prijal dobrovoľné opatrenie a uzatvorí prevádzku až do vykonania nápravy.

„Musí zabrániť vnikaniu škodcov do prevádzky a vykonať komplexné čistenie a dezinfekciu všetkých priestorov budovy,„ zdôraznil Mašlej. Podľa riaditeľa RVPS takéto prípady nie sú v Bratislave bežné. „V predchádza­júcich dvoch rokoch sme zistili výskyt trusu hlodavcov v dvoch subjektoch, pričom časti prevádzok boli uzatvorené až do úplného odstránenia nedostatkov,“ spresnil Mašlej.

O prijatých opatreniach bude prevádzkovateľ informovať RVPS Bratislava-mesto, ktorá vykoná následnú kontrolu ešte pred jej otvorením. RVPS takisto otvorí správne konanie s cieľom uloženia sankcie za zistené nedostatky.

Prečítajte si tiež: Polícia v Rovinke zaistila pod autom podozrivý predmet

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM