Správy

Twin City zaplnilo svoje priestory mesiace pred oficiálnym otvorením

Dlho očakávaný projekt Twin City spoločnosti HB Reavis je plne obsadený, a to tri mesiace pred svojím oficiálnym otvorením.

Ilustračný obrázok k článku Twin City zaplnilo svoje priestory mesiace pred oficiálnym otvorením
Zdroj: HB Reavis

Spoločnosť zároveň zahájila výstavbu jedinečnej veže Twin City Tower, ktorá má v lokalite stáť do dvoch rokov. Výšková budova bude najlukratívnejším kancelárskym priestorom v novej biznis štvrti hlavného mesta.

Budovy sú už obsadené

„Twin City je unikátnym projektom, ktorý prekonáva naše očakávania, hoci vysoký dopyt po kancelárskych priestoroch sme predpokladali. Projekt je súčasťou širšieho plánu novej biznis štvrte, ktorá postupne vzniká v lokalite Mlynských nív a sme radi, že im vdýchneme medzinárodný šmrnc,“ povedal riaditeľ HB Reavis Slovakia Adrián Rác.

Zatiaľ čo prvý Blok A je už v plnej prevádzke, a to pri 100-percentnej obsadenosti, do konca tohto roka svoje brány otvoria aj ďalšie dva – B a C. Aj tie sú už plne zazmluvnené. Twin City A je v prevádzke od 1. novembra 2015.

Bloková, sedempodlažná zástavba administratívnych budov na bratislavskej Karadžičovej ulici vychádza z tradičnej zástavby Starého Mesta, s ktorou je prepojená historickými ulicami Továrenskou a Grösslingovou. Vnútroblokový priestor je oživený zeleňou, parkovou úpravou a oddychovými priestormi s kaviarenským sedením.

Vznikne tu aj promenáda

Pozitívny duch miesta umocňuje aj tehlová fasáda, ktorá evokuje pôvodnú priemyselnú zástavbu továrne Kablo. Pravidelný raster okien zasa replikuje Baťovskú architektúru známu zo začiatku minulého storočia. Objektom prepožičiava priateľský výraz a emocionálne je veľmi vyvážená.

Medzi komplexom Twin City a výškovou budovou Twin City Tower vznikne príjemná promenáda pre peších, ktorá bude pokračovaním Grosslingovej ulice. Twin City tak ponúkne zelený prechod medzi Starým mestom a novou autobusovou stanicou. Twin City Tower zasa prinesie spestrenie do vznikajúceho biznis srdca Bratislavy.

Čítajte aj: Dočkáme sa novej autobusovej stanice? Projekt čaká na územné rozhodnutie

Twin City
4
Galéria
Zdroj: HB Reavis
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM