Komunálne voľby

Tvrdo konzervatívna kandidátka: M. Sulanová chce byť župankou Bratislavského kraja

Sulanová hovorí, že Bratislavskému kraju síce v posledných rokoch rastú výnosy, ale dostatok financií sa podľa nej do praxe a služby občanom nepretavuje.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdo konzervatívna kandidátka: M. Sulanová chce byť župankou Bratislavského kraja
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Na predsedníčku Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bude v tohtoročných jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) kandidovať aj poslankyňa Národnej rady (NR) SR Magdaléna Sulanová. Je kandidátkou strany ĽSNS. Na štvrtkovej (7. 7.) tlačovej konferencii to oznámil šéf strany Marian Kotleba spolu so samotnou kandidátkou.

Výmena liberálneho vedenia

Chceme vymeniť liberálne vedenie BSK, ktoré občana nemá na prvom mieste. Našou ambíciou je, aby občan na prvom mieste bol, aby sme mu slúžili. Je mylné aplikovanie – dajte mi hlas, dostanem moc a ja si budem robiť, čo chcem, s mocou aj peniazmi,“ skonštatovala Sulanová.

Ako aktivistka v občianskych združeniach zameraných na ochranu ľudských práv a ochranu spotrebiteľa by po zvolení chcela túto nosnú tému aplikovať aj do praxe.

Zamerať sa chce na krachujúce zdravotnícke zariadenia, katastrofálny stav ciest, pozdvihnutie úrovne nielen stredného školstva, ale aj na domovy pre seniorov.

Podotýka, že Bratislavskému kraju síce v posledných rokoch rastú výnosy, ale dostatok financií sa podľa nej do praxe a služby občanom nepretavuje.

Mojou najväčšou ambíciou je, keď budem zvolená, urobiť analýzu a kontrolu, ako efektívne boli tieto finančné prostriedky vynakladané. Či išli tam, kam mali, a budem dbať na to, aby občania mali z nich profit,“ zdôraznila. Deklaruje záujem zabezpečiť kvalitné cesty, zdravotníctvo aj školstvo.

Marian Kotleba označil Sulanovú za „jasne a tvrdo konzervatívnu kandidátku“, ktorá má ponúknuť radikálnu zmenu oproti súčasnému šéfovi kraja Jurajovi Drobovi.

Ďalší kandidáti

Na predsedu BSK už ohlásil opätovnú kandidatúru aj súčasný šéf kraja Juraj Droba. Snem strany Za ľudí nominoval ako kandidáta na tento post Dušana Veliča.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM