Nina Táborská Rôzne

Trolejbusovú dopravu v Bratislave čakajú zmeny. Toto všetko prinesie začiatok budúceho roka

Dopravný podnik Bratislava upozorňuje cestujúcich, že začiatkom budúceho roka nastanú zmeny v organizácii trolejbusovej dopravy a v súvislosti s IDS BK aj zmeny číslovania jednotlivých trolejbusových liniek. Zmena organizácie dopravy sa bude týkať len časti trolejbusových liniek.

Ilustračný obrázok k článku Trolejbusovú dopravu v Bratislave čakajú zmeny. Toto všetko prinesie začiatok budúceho roka
Zdroj: TASR

Základom zmeny je spojenie dvoch významne zaťažených radiál – Kramáre a Prievoz – jednou priamou linkou s kĺbovými vozidlami a hustým intervalom.

„Okrem vyššej ponúkanej kapacity na Kramároch sa vďaka nasadeniu väčšieho počtu nových kĺbových trolejbusov zlepší komfort cestujúcich v trolejbusovej doprave v celej sieti,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Interval jednotlivých liniek budú podľa DPB zohľadňovať štandardy dopravnej obsluhy na území hlavného mesta Bratislava, s cieľom prilákať do ekologickej trolejbusovej dopravy aj nových cestujúcich. Vozidlový park dopravného podniku momentálne disponuje 120timi novými trolejbusmi, ktoré kompletne nahradili staré vozidlá.

„V súvislosti so zmenou organizácie trolejbusovej dopravy, ale zároveň aj s akceptovaním BID príde aj k zmene číslovania trolejbusových liniek. Návrh, ktorý predložil DPB dopravnej komisii by tak mohol mať reálne kontúry začiatkom budúceho roka,“ vysvetľuje DPB.

V termíne realizácie trolejbusovej dopravy bude zároveň spustená električková doprava do Petržalky. DPB chce všetky tieto podstatné zmeny realizovať naraz, aby ich cestujúca verejnosť nemusela vo evidovať viacerých termínoch.

K tejto zmene má prísť predovšetkým z dôvodu, že čísla začínajúce 200kou, majú slúžiť pre regionálnu dopravu a prišlo by tým k nedorozumeniam, že by mali aj mestské aj regionálne linky rovnaké číslovanie. MHD v Bratislave by mali využívať číslovanie od 1 až po 199.

„V súčasnej dobe sa už týmto systémom využívajú trolejbusové linky č. 33 a 64,“ informuje podnik na svojej webovej stránke.

Prečítajte si tiež: DPB chystá veľké zmeny. Zrejme sa budeme musieť pripraviť na úpravy v trolejbusovej doprave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM