Aktualizované Krimi

Tragická nehoda na koľajniciach: Vlak zrazil matku s 5-ročnou dcérkou, neprežila

Matka s dieťaťom sa vracali domov vlakom. Keďže nemali dosť peňazí na celú cestu, vystúpili z vlaku a pokračovali po koľajisku pešo.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda na koľajniciach: Vlak zrazil matku s 5-ročnou dcérkou, neprežila
Zdroj: TASR

V Devínskej Novej Vsi vo štvrtok podvečer zrazil vlak matku (40) s dcérou (5). Dieťa zrážku neprežilo.

Tragická nehoda

Podľa informácií tvnoviny.sk sa matka s dcérou vracala vlakom z Bratislavy na Záhorie. Údajne nemala dosť peňazí na celú cestu, a tak s dieťaťom vystúpila skôr a pokračovali po koľajisku pešo.

Pri prechádzaní cez koľajnice si pravdepodobne nevšimli blížiaci sa vlak. Matka vyviazla so zranenou hlavou a rukou, dievčatko bolo na mieste mŕtve.

O prerušenej doprave v úseku Devínska Nová Ves – Zohor od 18:45 hod. informovala Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti Twitter. Ako dôvod uviedla zrážku vlaku „s osobou neoprávnene sa pohybujúcu v koľajisku“. Od 19:46 hod. je čiastočne obnovená doprava v úseku Devínska Nova Ves – Zohor po jednej koľaji.

Okolnosti vyšetruje polícia

Okolnosti tragickej udalosti už vyšetruje polícia. „Pri Devínskom jazere zachytil osobný vlak smerujúci z Bratislavy do Kútov, ženu s maloletou osobou prechádzajúcimi popri železničnej trati. Stalo sa tak aj napriek tomu, že rušňovodič použil výstražné znamenie a rýchlobrzdu. Na miesto sa ihneď dostavili všetky záchranné zložky. Maloletá osoba (5) utrpela zrážkou s vlakom zranenia, ktorým podľahla. Žena bola záchranármi prevezená na ošetrenie do nemocnice,“ uviedla pre Bratislava24.sk Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Ďalšie okolnosti tejto tragickej udalosti sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM