Krimi

Chvíľa nepozornosti ženu mohla stáť život! Chcela si skrátiť cestu, zrazilo ju auto

Chodkyňa narazila do bočnej strany vozidla a spadla na zem.

Ilustračný obrázok k článku Chvíľa nepozornosti ženu mohla stáť život! Chcela si skrátiť cestu, zrazilo ju auto
Zdroj: Policajný zbor SR

Na ošetrení v nemocnici skončila vo štvrtok (19. 11.) popoludní chodkyňa, ktorá si chcela cestu skrátiť prechádzaním mimo vyznačeného priechodu pre chodcov na Krížnej ulici. Vbehla do jazdnej dráhy prichádzajúceho auta, do ktorého narazila z bočnej strany a následne spadla na zem. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Priechod odignorovala

„Prechádzala vozovkou mimo vyznačeného priechodu pre chodcov a bez toho, aby sa presvedčila, či tak môže spraviť vzhľadom na prechádzajúce vozidlá. Chodkyňa narazila do bočnej strany vozidla a následne spadla na zem,“ priblížila polícia. Na miesto nehody bola privolaná rýchla zdravotná pomoc a chodkyňu previezli na ošetrenie do nemocnice.

Polícia aj v tejto súvislosti apeluje na chodcov, aby vzhľadom na sychravé jesenné počasie a zníženú viditeľnosť dbali o svoju bezpečnosť. Pri prechádzaní cez cestu odporúča uprednostniť priechod, nadchod alebo podchod. Pred každým vstupom na cestu je tiež potrebné najskôr skontrolovať situáciu a až následne bezpečne prejsť.

„Pred samotným prechádzaním cez cestu je potrebné dodržiavať od cesty a od prechádzajúcich vozidiel dostatočný odstup, aby sa tak chodci vyhli možnému zachyteniu a stretu s vozidlom,“ upozorňuje polícia, ktorá zároveň pripomína využívanie reflexných prvkov.

CHODKYŇA SI CHCELA SKRÁTIŤ CESTU 🚶‍♀️ SKONČILA V NEMOCNICI 🚑❌ Včera krátko pred 16.00 hod došlo na Krížnej ulici v...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Friday, November 20, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM