Eva Sládková Samospráva

TOTO si zaslúži pochvalu! Karloveský úrad šije rúška pre seniorov ako o dušu

Karlova Ves je známa tým, že sa o svojich seniorov stará. Pomoc, ale aj kultúrne a spoločenské vyžitie im zabezpečuje aj počas bežných dní.

Ilustračný obrázok k článku TOTO si zaslúži pochvalu! Karloveský úrad šije rúška pre seniorov ako o dušu
1
Galéria
Zdroj: Dana Čahojová

A samozrejme, nezabúda na nich ani v týchto ťažkých časoch. Prístup miestneho úradu je príklad hodný nasledovania!

Jeho zamestnanci nečakajú, kým im rúška dodá štát, ale všetci, ktorí môžu, šijú o stošesť! „Tým zamestnancom, ktorí sú chorí, v staršom veku, alebo majú doma deti, sme – ak sa to dalo – umožnili pracovať z domu. Sú však neustále na linke a v prípade potreby sú pripravení kedykoľvek nastúpiť,“ vysvetľuje starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Šijú rúška

Ani doma však nik z nich neoddychuje. „Všetci, ktorí sú aspoň trochu zruční a majú možnosti, šijú rúška pre našich seniorov,“ dodáva Dana Čahojová.

Sama pani starostka do práce chodiť musí, ale po večeroch tiež šije. Už sa jej podarilo ušiť 70 rúšok, spolu s kolegyňami ich pripravili niekoľko stoviek.

Linky pomoci

V Karlovej Vsi zriadili dokonca 6 krízových liniek. Môžu na ne volať všetci karloveskí seniori, ktorí potrebujú pomoc. Samospráva pripravila letáky, ktoré bude zajtra (vo štvrtok) distribuovať do schránok svojich starších občanov, kde všetky čísla nájdu. „Nevychádzajte von! Neprijímajte návštevy! Nechoďte do obchodných centier! V prípade ak nemáte rodinných príslušníkov alebo známych, ktorí vám vedia nakúpiť a priniesť nevyhnutné veci, kontaktujte nás,“ vyzýva miestny úrad seniorov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM