Nina Táborská Rôzne

TOP udalosti víkendu: Dizajnérsky trh, špeciálna prehliadka aj zaujímavé výstavy. Tento víkend sa je na čo tešiť

Viete už čo vás čaká tento víkend v hlavnom meste? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola už oddnes. Nudiť sa rozhodne nebudete.

Ilustračný obrázok k článku TOP udalosti víkendu: Dizajnérsky trh, špeciálna prehliadka aj zaujímavé výstavy. Tento víkend sa je na čo tešiť
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Slowatch Fashion Bazar

Máte doma kopec oblečenia, ktoré už nenosíte, ale rozhodne nepatrí na smetisko nechcených vecí? Alebo jednoducho je vaša skriňa už tak plná, že sa do nej nezmestia nové kúsky do jarnej kolekcie? Potom je Slowatch Fashion Bazar miestom presne pre vás.

Ak idete ako nakupujúci: „Stačí prísť s pár eurami a odídete určite s plnou taškou super outfitov. Na bazáre potvrdili účasť aj vychytené blogerky a fashion ikony,“ informujú organizátori.

Ak idete ako predávajúci, postup je nasledovný: Prineste veci, zaplaťte 5 eur (ktoré však platia ako 5 eur voucher na nákup v Slowatch) a predávajte.

Ak niektoré veci už nechcete, môžete ich priniesť a venovať charite.

31.01 / 11:00 / Dunaj˜ / Vstup voľný

Danubius Gastro

Známy veľtrh Danubius Gastro sa už tradične bude konať v bratislavskej Inchebe. Jej priestory sa premenia na prehliadku gastronomických trendov, nových i exotických potravín aj tradičných jedál. Ak vás zaujímajú kuchárske, pekárske alebo cukrárske postupy, chcete získať inšpiráciu na valentínsky dezert alebo potrebujete nové vybavenia do vašej reštaurácie, potom by ste na veľtrhu nemali chýbať.

29.1. – 1.2. / 09:00 / Incheba

ITF Slovakiatour / Poľovníctvo a oddych / Wellness a Fitness

Cestovanie, turistika, príroda, zdravý životný štýl, leňošenie pri mori, to všetko nájdete už tento víkend na výstavisku Incheba. Ak hľadáte nové miesto, ktoré by ste radi navštívili, na tomto podujatí inšpiráciu určite nájdete. Okrem toho v rámci ITF Slovakiatour bude prebiehať tiež výstavy Poľovníctvo a oddych a 7. ročník výstavy Wellness a Fitness.

30.1. – 1.2. / 09:00 / Incheba

Ružinovské zabíjačkové slávnosti 2015

Fašiangy prichádzajú! V areáli Štrkovekého jazera konajú túto sobotu tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. Nebudú chýbať ukážky tradičnej zabíjačky, zabíjačkové špeciality a bohatý kultúrny program.

Medzi atrakcie zabíjačky bude patriť aj topenie oškvarkov, príprava zabíjačkovej kaše a rôzne degustácie. Svoje umenie predvedú aj majstri z Békešskej Čaby a Nových Zámkov, ktorí budú priamo na mieste vyrábať klobásy. Ružinovskými zabíjačkovými slávnosťami budú návštevníkov sprevádzať aj folklórne a country vystúpenia.

31.1.2015, 10:00 / Areál hier Radosť Štrkovec

The Visegrad Markets presents: WAMP

V prvú februárovú nedeľu ožije Stará tržnica maďarským dizajnom. Trh „WAMP“ zavíta do Bratislavy v predvalentínskom období. Prinesie autentické dizajnové kúsky, workshopy pre malých aj veľkých, chillout zónu aj nezabudnuteľnú united SK+HU zahrievaciu párty v KC Dunaj~.

O sprievodný program sa postarajú OZ Bol raz jeden človek, ktorí bude vyrábať valentínske pohľadnice a linoryty, Lovely Little Something vás naučí tvoriť textilné koláže a s Instantshop-om budete „Lift-off“ technikou prenášať obrázky z fotografií na drevený podklad.

1. februára 2015, 11:00 – 19:00 / Stará tržnica / 2 eurá

C. a k. prehliadka Bratislavy

Chcete zažiť netradičnú nedeľu? Skúste zábavnú prehliadku mesta, venovanú fascinujúcim osudom posledných Habsburgovcov a tomu, aká bola Bratislava za ich čias. Prehliadka trvá 1,5 – 2 hodiny.

Prídite si zaspomínať na časy pred Veľkou vojnou, rakúsko-uhorskej monarchie, na časy, keď sa naše mesto rozrástlo, popretkávalo koľajami mestskej železnice a zaplnilo pôsobivou secesnou či neoslohovou architektúrou.

1. 2. 2014 / 14:00 / pri Kačacej fontáne na Šafárikovom námestí / Vstupné: dobrovoľné

Turban Quiz: Návrat do lavíc

Ukončite víkend tým, že potrápite trošku vaše mozgové závity a pripravíte sa na pracovný týždeň tak, ako sa patrí! Vedomostnou súťažou Turban kvíz vás povedú Jakub Lužina a Matej Moško. Okrem múdrosti a skúseností ocenia v troch kolách aj humor súťažiacich tímov. A rozhodne sa nasmejete…

1.2.2015, 20:00 / Gorila.sk Urban Space / 2 eurá

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM