Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Vešiak pomoci, novinky na Kamzíku aj bombardovanie Dunaja

Uplynulý týždeň priniesol množstvo zaujímavostí. Pomáhali sme ľuďom bez domova, spomínali na bombardovanie Dunaja, na sociálnej sieti sme hľadali užitočné informácie.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Vešiak pomoci, novinky na Kamzíku aj bombardovanie Dunaja
4
Galéria

Ak ti je zima, vezmi si kabát. Ak nechceš, aby bola iným zima, jeden podaruj

Viete si predstaviť, že by ste v mrazoch –15 °C žili na ulici? Zima je pre ľudí bez domova najnáročnejším obdobím. Po Maďarsku či Česku sa do boja so zimou a nedostatkom šatstva rozhodli zapojiť aj dobrí ľudia v Bratislave. Na Námestí SNP sa objavil Vešiak pomoci, kam ste mohli zavesiť pre vás zbytočný teplý kabát a niekto, komu bola zima, si ho mohol zobrať.

Viac sa dočítate TU.

Lepšie služby na Kamzíku. Môžete sa tešiť aj na novú vyhliadku

Kamzík je obľúbená rekreačná lokalita, ktorú Bratislavčania využívajú na trávenie času s deťmi, na športovanie i relax. Vďaka iniciatíve Otvoreného klubu a Klubu nezávislých poslancov sa v tomto roku na Kamzíku zlepšia služby pre širokú verejnosť.

Viac sa dočítate TU.

Zamrznutý Dunaj. Rieku plnú ľadových krýh museli letecky bombardovať

Zamrznutý Dunaj s plávajúcimi kusmi ľadu je v dnešných časoch skôr atrakciou ako bežným javom. V minulosti boli ničivé následky ľadových krýh oveľa masívnejšie a nebezpečnejšie. Pamätníci tejto udalosti už nežijú, ale v záznamoch sa jasne dočítame, že hladina rieky vtedy vystúpila až na 1 123 centimetrov.

Viac sa dočítate TU.

Oplatí sa miešať sa do pouličnej hádky? Mladý Bratislavčan hľadá svedkov útoku

Michal cestou domov z mesta narazil na zastávke Zochova na hádajúci sa párik. Hádka sa vyostrila a mladá žena začala kričať, nech jej dá partner pokoj. Najskôr ju nechcel pustiť, potom ju zhodil na zem. Michal sa chcel, ako správny muž, ženy zastať.

Ako to dopadlo, sa dočítate TU.

TOP 7 najužitočnejších skupín na sociálnej sieti pre Bratislavčanov. Máte svoju obľúbenú?

Napriek tomu, že smartfóny s pripojením na internet do veľkej miery ovplyvnili každodennú ľudskú interakciu a s priateľmi si viac četujeme ako hovoríme, sociálne siete majú niečo do seba a ich užitočnú stránku im nemožno odoprieť.

Viac TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

TOP 5 tém týždňa
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM