Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Otvorené dvory v centre, modernizácia Karloveskej radiály aj busty v Zuckermandli

Počas uplynulého týždňa vás zaujala vážna dopravná nehoda na Dlhých Dieloch, stavba parkovacieho domu aj zaujímavé podujatie v uliciach Starého Mesta.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Otvorené dvory v centre, modernizácia Karloveskej radiály aj busty v Zuckermandli
5
Galéria

Kapitulská a Židovská ulica otvoria brány do dvorov starých domov

Podujatím na Kapitulskej ulici ožil uličný priestor, priľahlé dvory a záhrady. Akcia Jarné Kapitulské dvory 2017 prepojila uličky v Starom Meste s mestskými hradbami a cez peší most až na novovzniknutú pešiu zónu na Židovskej ulici. Okrem množstva kvalitných hudobných predstavení v Albrechtovom Dome a Katovom dome, bolo vyvrcholením podujatia vystúpenie hudobnej skupiny Pressburger Klezmer Band v priestoroch Baxovej veže.

I. Nesrovnal: Modernizáciu Karloveskej radiály chceme urobiť rýchlo a kvalitne

Primátor Bratislavy sľubuje, že sa jednotlivé práce budú robiť na etapy tak, aby bol dopad dopravných obmedzení v súvislosti s prácami čo najmenší. Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce.

Centrum novej mestskej štvrte Zuckermandel zdobia Messerschmidto­ve diela

Pod Bratislavským hradom, na území pôvodnej osady Zuckermandel medzi Mostom SNP a River Parkom, vyrástla nová mestská časť. Najnovšie je verejnosti prístupné už aj námestie, ktoré skrášľuje sedem replík Messerschmidtových charakterových hláv v originálnej veľkosti. Jeden z najznámejších sochárov 18. storočia – Franz Xaver Messerschmidt žil a tvoril v dome na bratislavskom predmestí Zuckermandel.

Zrážka auta s autobusom na Dlhých Dieloch. Vodič zostal zakliesnený vo vozidle

Na Majerníkovej ulici v Bratislave sa zrazil autobus mestskej hromadnej dopravy s osobným motorovým vozidlom. Hasiči museli po príchode na miesto nehody vyslobodzovať vodiča autobusu pomocou hydraulického zariadenia.

Karlova Ves chce na Dlhých Dieloch postaviť parkovací dom

Skutočnosť, že na Dlhých Dieloch už nie je kde parkovať, sa odignorovať nedá. Obyvateľom sa však zámer mestskej časti postaviť parkovací dom nepáči. Na ploche jestvujúceho parkoviska bytového domu na Veternicovej ulici plánuje Karlova Ves postaviť trojpodlažný parkovací dom s využitím strechy na parkovanie alebo umiestnenie plôch na športovanie a relaxačné aktivity. Zámer vybudovania parkovacieho domu počíta s dvomi variantmi.

Messerschmidtove diela
9
Galéria
Zdroj: Zuckermandel
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM