Dominika Pacigová Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Očakávaný dopravný kolaps sa nekonal, farmári však blokovali viacero ulíc

Počas uplynulého týždňa pricestovali do Bratislavy protestujúci farmári, kolapsu dopravy zabránili viaceré firmy a Hviezdoslavovo námestie ovládli filmári.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Očakávaný dopravný kolaps sa nekonal, farmári však blokovali viacero ulíc
13
Galéria
Zdroj: TASR

V Ivanke pri Dunaji zomrel po bodnom poranení 32-ročný muž

V Ivanke pri Dunaji zomrel v pondelok (18.2.) večer 32-ročný muž, ktorý podľahol zraneniam po bodnutí do hrudníka. Polícia zadržala podozrivého zo spáchania smrteľného zranenia.

Viac o tragickej udalosti sa dočítate tu:

Protestujúci farmári zablokovali Zochovu, výjazd z Mosta SNP aj Štúrovu

Protestujúci farmári zablokovali viacero frekventovaných ulíc v centre mesta. Blokáda bola reakciou na prístup vlády k ich požiadavkám. Farmári blokovali Zochovu, kde vytvorili živú reťaz, kvôli ktorej stála doprava aj MHD. Zablokovali aj Staromestskú v oboch smeroch. Na Štúrovej bol na priechode pre chodcov odstavený traktor, ktorý bránil prechodu električiek.

Viac o protestujúcich farmároch sa dočítate tu:

Situácia na cestách pripomínala bežné pondelkové rána

V Bratislave sa v piatok (15.2.) začali rozsiahle dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne prestavbou mimoúrovňovej križovatky Prievoz, a s výstavbou podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti Ulice Mlynské nivy. V prípade Mlynských nív pôjde o obmedzenia rádovo v mesiacoch a pri D4 a R7 v rokoch.

Kolóny sa v pondelok vytvárali len pri zjazde z Prístavného mosta a pri otáčaní vozidiel v smere na Mlynské Nivy či Landererovu ulicu. Situácia na križovatke ulíc Bajkalská, Gagarinova a Prievozská v Bratislave bola po 7:00 hod. pokojná, premávka a jej plynulosť pripomínala bežné pondelkové rána.

Viac o dopravných obmedzeniach a situácii na cestách sa dočítate tu:

Očakávaný kolaps dopravy sa v pondelok nekonal. Podľa polície k tomu prispeli aj viaceré firmy

Kolapsu dopravy v Bratislave po spustení rozsiahlych dopravných obmedzení zabránili v pondelok (18.2.) aj viaceré firmy. Uviedli to na utorkovej tlačovej konferencii zástupcovia polície. Poukázali pritom na firmu Slovnaft, ktorá v predstihu upravila svoju logistickú činnosť, ale aj na iné firmy, ktoré svojim zamestnancom umožnili pracovať z domu.

Viac sa dočítate tu:

Hviezdoslavovo námestie ovládli filmári

V hlavných úlohách nakrúcaného slovenského filmu Novoročný bozk si zahrajú Táňa Pauhofová, Milka Vášáryová či Jiří Bartoška. Nakrúcanie prebiehalo v priestore pred Veľvyslanectvom USA od 19. do 22. februára. Na premiéru filmu sa môžete tešiť na konci roka, a to 5. decembra 2019.

Viac o komédii Novoročný bozk sa dočítate tu:

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

TOP 5 tém týždňa
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM