Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Obnova Kuchajdy, nový pump track aj koniec Uberu v Bratislave

Uplynulý týždeň prieniesol niekoľko zaujímavých noviniek. Niektoré potešili, iné zase menej. Neušlo vám niečo?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Obnova Kuchajdy, nový pump track aj koniec Uberu v Bratislave
8
Galéria

Obchody počas veľkonočných sviatkov

Počas tohtoročných veľkonočných sviatkov sme sa museli zásobiť potravinami dopredu. Po prvý krát sme totiž čelili trom dňom, počas ktorých boli obchody zatvorené. Preto inet divu, že vás zaujímalo, ako budú obchodné reťazce či nákupné centrá otvorené počas najbližších dní.

Viac info TU:

Kuchajdu čaká revitalizácia

Obľúbenú Kuchajdu čakajú v blízkej budúcnosti pozitívne zmeny. Nové Mesto prišlo so zámerom obnovy územia okolo prírodného kúpaliska už začiatkom minulého roka. S prípravou podkladov a nastavením súťaže pomáhajú samospráve aj architekti z Novej Cvernovky. Cieľom je, aby bola súťaž zaujímavá pre skúsených architektov, transparentná a aby bol výsledok realizovateľný.

Po dokončení revitalizácie by sa mala Kuchajda podľa slov starostu Nového Mesta zmeniť na oddychovo-športový park.

Viac sa dočítate TU:

Moderný pump track

Roky zanedbaná bikrosová dráha na Haanovej ulici v Petržalke má konečne financie na prestavbu. Petržalčania sa tak opäť majú na čo tešiť! Areál by mal byť rozdelený na tri zóny, podľa stupňa obtiažnosti trate. Vzniknúť by tak mala dráha pre začiatočníkov, hobby jazdcov aj profesionálov, ako aj zóna pre najmenších.

Viac sa dočítate TU:

Uber musí v Bratislave skončiť

Alternatívna taxislužba spoločnosti Uber funguje v Bratislave približne dva roky. Teraz však bude musieť svoju činnosť ukončiť. Rozhodol o tom súd, podľa ktorého sú vodiči a vozidlá Uberu povinní spĺňať podmienky taxislužieb.

Viac sa dočítate TU:

Zbúrané skvosty

Bratislava počas minulých desaťročí prišla o nádherné stavby, ba dokonca aj o veľkú časť podhradia. Mostu SNP musela ustúpiť židovská synagóga, Vydrica, Zuckermandel aj skvostný domček, v ktorom sídlil veslársky klub.

Viac TU:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM