Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Bratislavský bikesharingový systém, Petržalka v 90-tych rokoch aj skvelý tip na výlet

Bratislava počas uplynulého týždňa žila zaujímavými udalosťami. Pripomeňme si ešte raz tie, ktoré vás najviac zaujali.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Bratislavský bikesharingový systém, Petržalka v 90-tych rokoch aj skvelý tip na výlet
3
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislava spúšťa najväčší bikesharingový systém na Slovensku Slovnaft BAjk

V nasledujúcich týždňoch začnú v uliciach Bratislavy pribúdať dokovacie stanice. V najľudnatejších mestských častiach bude vybudovaných 10 smart staníc. V júni ich bude pripravených na prevádzku celkovo 90, pričom Bratislavčanom bude k dispozícii 750 bicyklov. Ide o prvú fázu projektu, ktorého pilotná prevádzka bude spustená pred letnými prázdninami 2018.

Tip na výlet: Objavte najkrajšie miesto Rakúska – smaragdovozelené Grüner See

Radi objavujete krásne zákutia prírody u našich rakúskych susedov? Toto miesto si rozhodne zamilujete! Smaragdovozelené jazero Grüner See v rakúskom Štajersku má v zime hĺbku 1 až 2 metre. V tom čase sa v jeho okolí prechádzajú výletníci po upravených cestičkách, deti šantia v tieni pod korunami stromov a zaľúbenci odpočívajú na staručkých drevených lavičkách.

Petržalka v 90-tych rokoch: Koncerty pri bufete Propeler aj otvorenie novej nemocnice

Pamätáte sa ešte na Petržalku deväťdesiatych rokov? Pred 30 rokmi sa v Petržalke zvyšovala kriminalita, chýbali pracovné príležitosti, zahusťovala sa doprava. Najväčšie sídlisko však zažilo aj príjemné premeny. Petržalka „vyrástla“ na mestskú časť, o ktorú je opäť záujem a ľuďom sa tu žije príjemne. Premeny sídliska v rokoch 1990 až 2000 zachytáva výstava, ktorú si môžete pozrieť v knižnici na Turnianskej ulici.

Zvláštna záľuba 83-ročného dôchodcu z Dúbravky: Ničí autá susedom

Majiteľom áut na Fedákovej ulici v Dúbravke už viac ako tri mesiace robí vrásky na čele čudácky sused, ktorý si svoju nespokojnosť s okolitým svetom vybíja naozaj nevhodným spôsobom. Nenápadne chodil okolo áut a ostrým predmetom vyrábal hlboké „škrkance“ laku na bočných dverách vozidiel.

Utopí sa Bratislava v odpade? Mesto rieši problém, kde na jeseň umiestni tisíce ton smetí

Bratislava rieši problém, kde na jeseň umiestni tisíce ton zmesového komunálneho odpadu. Spaľovňa vo Vlčom hrdle bude mať totiž pre kompletnú opravu turbogenerátora v tom čase niekoľkotýždňovú odstávku.

TOP 5 tém týždňa: Bratislavský bikesharingový systém, Petržalka v 90-tych rokoch
3
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM