han Hokej

Tomu sa povie POHROMA: Slovanisti znovu vybuchli na vlastnom ľade a sú krok od vypadnutia!

Hokejisti Slovana Bratislava nestačili na Zvolen v sobotu, no žiaľ, rovnako si počínali aj v ďalšom súboji série, z ktorej víťaz postúpi do finále Extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa povie POHROMA: Slovanisti znovu vybuchli na vlastnom ľade a sú krok od vypadnutia!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Belasí tak nevyužili ani jednu možnosť v domácom prostredí na triumf, vďaka čomu v semifinálovej sérii prehrávajú už 1:3. Keďže sa hrá na štyri víťazné zápasy, Zvolenčania budú môcť v stredu rozhodnúť. Bratislavčania tak k súperovi pocestujú s nožom „na krku“.

Obaja tréneri museli pred zápasom urobiť zmeny v zostavách. Kouč Zvolena Peter Oremus nemohol počítať so zraneným Pulišom, kormidelník Slovana Döme naopak zaradil do zápasu Maiera, ktorý nedohral sobotný duel. Domáca zostava však bola oproti predchádzajúcemu zápasu poprehadzovaná.

Dobrý úvod

Slovan začal dobre, hneď v úvode hral presilovú hru, ktorú zásluhou Ranforda aj využil – 1:0. Domáci mali v prvej tretine viac šancí, tie najväčšie Kundrík. Jeho prvý pokus zastavila žŕdka a pri druhom mi zmarila radosť nepresná koncovka. Zvolen potom vyrovnal zásluhou Mikúša a strelec gólu vzápätí ponúkol šancu McPhersonovi. Ale stav 1:1 vydržal až do prestávky.

Obrat hostí

V polovici zápasu sa najskôr nepresadil Mikúš po samostatnom nájazde, ale Zvolen zostal v útočnom pásme a o pár sekúnd neskôr strelil Mikúš svoj druhý gól – 1:2. Na konci druhého dejstva mal ďalšiu šancu Viedenský, ale mieril vedľa pravej žŕdky. Začiatok tretej tretiny bol v znamení veľkých šancí na oboch stranách. Najskôr sa nepresadil Viedenský a po ňom ani Kelemen, Zvolenčania si vydýchli po príležitosti Ranforda.

Aj sa pobili

V týchto fázach sa hral otvorený hokej, najmä domáci vsadili všetko na ofenzívu a hostia trpezlivo čakali na príležitosti. Po jednej z nich sa na Gudlevskisa rútili Kelemen a Viedenský a napokon z toho bol tretí gól Zvolena. Tréneri Slovana po tomto góle vsadili všetko na jednu kartu, päť minút pred koncom odvolali z bránky Gudlevskisa. Slovan vzápätí zásluhou Meszároša znížil a 103 sekúnd pred koncom išiel na trestnú lavicu Mikúš.

O'Donnell najskôr trafil žŕdku a následne rozhodol Kotvan gólom do prázdnej bránky. Po záverečnom hvizde ešte arbitri rozdali tresty pre Rapáča, Petráša, Marcineka a Kelemena, ktorí sa pustili do bitky.

Viac článkov z Bratislavy si môžete prečítať TU:

Čo povedali tréneri

Róbert Döme, tréner Slovana: „Mali sme vyhrať, boli sme dnes jednoznačne lepší. Bohužiaľ, nepremenili sme šance, dali sme žŕdky, raz poskakoval puk na bránkovej čiare. Séria je stále otvorená, ideme do Zvolena vyhrať.“

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Bolo to ťažké víťazstvo. Mali sme zlý začiatok, boli sme nedisciplinovaní, potom sme zlepšili pohyb a pomohol nám gól na 1:1. Potom sa hralo hore-dolu, takýto hokej si nemôžeme dovoliť hrať. Vieme, čo musíme doma urobiť, aby sme postúpili. Séria je veľmi vyrovnaná.

HC Slovan Bratislava – HKM Zvolen 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Góly: 3. Ranford (Brodzinski, Šišovský), 56. Meszároš (Gašpar) – 15. Mikúš (Kubka, Stupka), 30. Mikúš (McPherson, Nuutinen), 54. Kelemen (Bondra, Betker), 60. Kotvan. Rozhodovali: Novák, Orolín Gegáň, D. Konc ml., vylúčení na 2 min: 2:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, bez divákov.

/stav série 1:3/

Slovan: Gudlevskis – Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Beňo, Valach – O'Donnell, Harris, Ranford – Šišovský, Petráš, Gašpar – Matoušek, Zigo, Rapáč – Kundrík, Bortňák, Lukošík

HKM Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Hatala, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, Tibenský, Bondra – Nuutinen, Mikúš, McPherson – Stupka, Viedenský, Zuzin – Kolenič, Jedlička, Marcinek – Gubančok

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM