Nina Táborská Rôzne

Tohtoročný kongres ITAPA bude o IT špecialistoch. Registrovať sa môžete už teraz

IT priemyslu na Slovensku chýba stredoškolsky kvalitne vzdelaná pracovná sila. Do šiestich rokov má byť v tomto odvetví neobsadených až 10-tisíc pracovných miest. Aj preto bude kvalitná príprava IT špecialistov jednou z hlavných tém 13. ročníka Medzinárodného kongresu ITAPA v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročný kongres ITAPA bude o IT špecialistoch. Registrovať sa môžete už teraz
Zdroj: TASR

Najväčší priestor na tohtoročnom kongrese bude mať téma moderného vzdelávania. ITAPA štartuje 11. novembra. Podľa ministra školstva a digitálneho lídra Petra Pellegriniho je nevyhnutné, aby sa vzdelávanie mladých ľudí orientovalo na získavanie zručností typických pre informačnú spoločnosť a aby vyučovací proces pripravoval absolventov pre potreby trhu práce.

Novinkou kongresu bude vstup start-upovej komunity do témy informatizácia spoločnosti. Experti so skúsenosťami v oblasti start-upov chcú tak návštevníkom ponúknuť triezvy pohľad na tento spôsob podnikania a otvoriť tému mantinelov slovenských start-upov.

Nových výziev sa budú týkať aj ostatné kľúčové témy kongresu, ktoré súvisia s budúcou konkurencieschop­nosťou Slovenska. Aj preto sa organizačný tím rozhodol nazvať tento ročník Future is TODAY – Budúcnosť je už dnes.

S názvom tohtoročného kongresu dobre korešponduje aj ďalšia téma a síce Nové programové obdobie 2014 – 2020.

„Z predchádza­júcich rokov je zrejmé, že v oblasti informatizácie bude potrebná väčšia dynamika a transparentnosť. Únia bude podporovať iné projekty ako doteraz. Na nepripravených sa už nebude čakať,“ upozorňuje Michal Ivantyšyn, riaditeľ ITAPA, „prioritou bude Cloud, Open data a bezpečnosť“.

Na Medzinárodný kongres ITAPA sa možno zaregistrovať už teraz. Rovnako možno prihlasovať projekty do súťaže Cena ITAPA z oblasti nových služieb alebo zlepšovania procesov, ktoré boli zavedené v oblasti informatizácie spoločnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM