Krimi

TISÍCE uhynutých rýb a obrovské SKODY: V prípade znečistenia Malého Dunaja obvinili dvoch ľudí

V dôsledku havárie na Malom Dunaji vlani uhynulo viac ako 6-tisíc rýb. V prípade minuloročného znečistenia Malého Dunaja padli obvinenia.

Ilustračný obrázok k článku TISÍCE uhynutých rýb a obrovské SKODY: V prípade znečistenia Malého Dunaja obvinili dvoch ľudí
4
Galéria

Enviropolícia obvinila dvoch zamestnancov prevádzky Ústrednej čistiarne odpadových vôd (ÚČOV) Vrakuňa v Bratislave v prípade znečistenia Malého Dunaja.

V dôsledku havárie vtedy uhynulo minimálne 6 673 rýb.

Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. „V polovici mája minulého roku došlo k úniku znečisťujúcich látok, tzv. čistiarenského kalu. Podľa zistení polície mali zamestnanci toto znečistenie zaznamenať, avšak príslušnému orgánu štátnej správy to neohlásili,“ uviedla polícia.

Obrovské škody

Užívateľovi zasiahnutých rybárskych revírov spôsobili majetkovú škodu takmer 72-tisíc eur.

Na ichtyofaune bola priama škoda vo výške viac ako 197-tisíc eur a ekologická ujma je viac ako 1,17 milióna eur, priblížili policajti.

Enviropolicajti obvinili dvoch zamestnancov zo zločinu ohrozenia a poškodenia životného prostredia spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, dodala polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TikTok.com/kelvincrucey
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM