Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: V Bratislave štartujú zaujímavé festivaly, na ktorých sa nebudete nudiť

Počas pracovného týždňa môžete obdivovať maďarskú či taliansku kultúru, prežiť hororový večer alebo si zaspievať na benefičnom koncerte na Námestí slobody.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: V Bratislave štartujú zaujímavé festivaly, na ktorých sa nebudete nudiť
10
Galéria

Týždeň maďarskej kultúry

V dňoch 4. až 11. júna sa pod organizačnou taktovkou Veľvyslanectva Maďarska v Bratislave a Maďarského inštitútu už po tretíkrát koná Týždeň maďarskej kultúry v Bratislave s názvom Viac ako sused. Festival ponúka nielen jedinečný cyklus kultúrnych podujatí, ale vďaka maďarským špecialitám aj gastro zážitok.

Kompletný program festivalu nájdete TU.

pondelok – piatok / Bratislava / vstupné rôzne

Dolce Vitaj

Festival Dolce Vitaj oslavuje tohto roku desiate výročie. Počas mesiaca jún prinesie výber toho najlepšieho z talianskej kultúry – jej súčasnosť aj tradície, emócie a chute. V tomto týždni sa môžete tešiť na výstavu známeho fotografa Maxa Botticelliho, koncert milánskeho klaviristu Federica Albaneseho či tradičnú filmovú sekciu Cinevitaj, ktorá sa zameriava na kultové diela klasickej kinematografie.

Program festivalu si môžete pozrieť TU.

pondelok – piatok / Bratislava / vstupné rôzne

Koncert belasého motýľa

Tolerancia, hudba, empatia, nezávislý život, to sú hlavné črty už 13. ročníka hudobného Koncertu belasého motýľa. Všetci účinkujúci vystúpia bez nároku na honorár a vyjadria tak podporu ľuďom so svalovou dystrofiou a myšlienke nezávislého života. Tohtoročnú kampaň opäť podporia aj známe osobnosti ako Horkýže Slíže, Dorota Nvotová, Marián Varga a mnohí ďalší.

utorok / 16:30 hod. / Námestie slobody / vstup voľný

Večer najsilnejších hororových filmov

Spoznajte skutočný strach, keď vám filmy nedajú spať. Tajomné zvuky sa začnú ozývať zo všetkých strán. Nikto sa nebude cítiť v bezpečí. Tento večer bude patriť tomu najsilnejšiemu zo žánru filmového hororu.

streda / 20:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 4 eurá

Bratislava Design Week

Piaty ročník výberového medzinárodného festivalu Bratislava Design Week bude opäť intenzívnym sviatkom súčasného dizajnu. Tohtoročnou témou festivalu je Limit. Tento rok sa organizátori rozhodli pozvať najmä mladú dizajnérsku elitu z Európy. Štandardnou súčasťou festivalu sú prednášky, debaty, workshopy pre laikov i profesionálov, dielne pre deti, ale aj hudobný program.

Kompletný program festivalu nájdete TU.

streda – piatok / od 11:00 hod. do 19:00 hod. / Bratislava Staré Mesto / vstupné 3 eurá, študenti 2 eurá

Festival Chorea

Koncom týždňa začína medzinárodný tanečný festival Chorea 2017. Počas štyroch dní prinesie do Bratislavy svetový moderný balet prostredníctvom hviezd svetovej tanečnej scény. Vo štvrtok a v piatok sa vám predstavia účinkujúci z Fínska a Chorvátska.

Program si môžete pozrieť TU.

štvrtok – piatok / o 19:00 hod. / Divadlo Tower Stage / vstupné 15 alebo 29 eur

Festival detských folklórnych súborov

V piatok v Bratislave odštartuje jubilejný 20. ročník Medzinárodného festivalu detských folklórnych súborov, na ktorom sa krása detského folklóru prezentuje širokej verejnosti. Festival chce poukázať na krásu slovenského folklóru a prispieť k udržiavaniu a šíreniu ľudových tradícií Slovenska aj prostredníctvom činnosti detských folklórnych súborov.

Viac informácii a program festivalu nájdete TU.

piatok / 17:15 hod. Slávnostné otvorenie festivalu / Hlavné námestie / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (5. - 9. júna)
10
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM