Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Kabaret, história aj skrášľovanie na Interbeauty

Pracovný týždeň nemusí byť nudný. Zabavte sa na kabaretnom vystúpení, z napätia a stresu sa môžete vykričať na kruhovom tréningu, a potom spoznať históriu Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Kabaret, história aj skrášľovanie na Interbeauty
6
Galéria

V rytme prírody

Beseda s novinárkou na voľnej nohe Magdalénou Vaculčiakovou o spojení kolumbijských Kogiov a indických Ladačanov s prírodou. Aj pôvodní obyvatelia juhoamerického štátu, aj potomkovia Tibeťanov trávia dni meditovaním, riadia sa mesiacom či prírodnými cyklami, vedia, že všetko so všetkým súvisí.

Uvidíte fotografie z miest, na ktoré sa dostanete len s povolením či s pozvánkou od miestnych, a vypočujete si príbehy ľudí, ktorí majú čo povedať.

pondelok / 18:00 hod. / Martinus na Obchodnej ul.

Ako odnaučiť, alebo nežiaduce správanie

Každý pes má množstvo modelov správania, ktoré nám nevyhovujú. Na prednáške s Jurajom Ferkom prídete na to, prečo pes dané správanie robí, naučíte sa rýchle reakcie, keď už situácia nastane, ale taktiež, ako sa postupne tohoto správania zbaviť.

Prihlášku nájdete TU.

utorok / 18:00 hod. / Wolkrova 4 Akadémia Doggie / 25 eur

Prešporské večery

Nenechajte si ujsť cyklus prednášok o histórii Bratislavy, tentoraz na tému István Széchenyi – jeho dielo a Bratislava. Prednáša a diskutuje: Brogyányi Mihály.

streda / 18:00 hod. / Univerzitná knižnica v Bratislave

Vykrič sa!

Potrebujete zo seba dostať napätie a stres? Kruhový tréning na uvoľnenie stresu a napätia vás zbaví nahromadených nervov a vykričíte sa koľko budete potrebovať. Bude sa búchať po stole, budú sa rozbíjať taniere bez výčitiek a na záver sa príjemne uvoľníte a zrelaxujete. Celý tréning trvá 45 minút.

streda / 19:50 hod. / Stredisko kultúry BA Nové Mesto / vstup 9 eur

Vizuálny štýl slovenského štátu

Prednáška o vizuálnom štýle slovenského štátu: Slovenská úžitková grafika v rokoch 1939 – 1945. Prednáška doplnená bohatým obrazovým materiálom predstaví predovšetkým tvorbu Štefana Bednára, Jozefa Cincíka, Andreja Kováčika, Jozefa Vlčka, ale i Martina Benku, Rudolfa Fabryho a ďalších tvorcov. Upriami pozornosť na ich realizované diela, ale i zaujímavé návrhy z tohto obdobia s načrtnutím vzťahov medzi objednávateľmi a tvorcami. Súčasťou prednášky bude i zmienka o ich premenách ovplyvnených politikou.

štvrtok / 18:00 hod. / Slovenská národná galéria Bratislava / vstup voľný

Zdroj: Facebook

Valentínsky Plný pohár

Máte radi dobré jedlo? A kto nie! Zážitková škola varenia s výnimočnou degustáciou lokálnych vín od malých vinárov v celej svojej paráde vás dostane.Menu bude zaujímavé, sezónne a k tomu bude somelierom Mirom Ballom vybrané dokonalo ladiace vínko. Cena zážitkového gastro eventu zahŕňa školu varenia, jedlo, aj vyššie spomenuté nápoje.

Info o menu TU.

štvrtok / 18:30 hod. / Jem iné / 75eur/osoba

Ladies & Gentlemen Show

Uhrančivá show, kombinujúca kabaretné, divadelné a hudobné žánre a príbehy. Pútavým kabaretným predstavením divákov sprevádza tajomná Nefer Nefer. Na javisku sa plynule strieda humor s vášňou, hudba s tancom, história so súčasnosťou.

štvrtok / 21:00 hod. / Red Cat Cabaret Club / vstup 15 eur

Blšák na Interi

Na jeden z najväčších a najobľúbenejších blšákov v Bratislave si môžete skočiť už v piatok. Skutočný blší trh plný obskúrnych predmetov sa koná doobeda približne do 13:00 každý piatok a nedeľu na štadióne Inter za Polusom. Trh sa nekoná, pokiaľ sa hrá v daný deň zápas.

piatok / od 8:00 hod. / Štadión Inter

Raw Food Ples

Ak ste priaznivci raw food, vegánskeho a vegetariánskeho jedla, alebo ste alregici, či máte intoleranciu na lepok, v tento večer si vychutnáte najlepšie kulinárske dobroty. Tie pre vás pripraví reštaurácia BEMBA pod vedením prvého Raw food šéfkuchára Roba Horvátha z tých najkvalitnejších surovín.

Program nájdete TU.

piatok / 19:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstup 49 eur

Najväčší slovenský Svadobný veľtrh

Chcete poznať najnovšie trendy v líčení, svadobné novinky na nastávajúci rok či správne vybrať z ponuky potrieb pre deti? To všetko môžete na jednom mieste. V piatok štartuje najväčší slovenský Svadobný veľtrh, Interbeauty aj Dieťa a Rodina.

piatok 10:00 – 19:00 hod., sobota 10:00 – 18:00 hod. / Incheba Expo Bratislava / vstupné 6 eur, zľavnené 4 eurá

Tipy na týždeň
6
Galéria
Zdroj: Incheba
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM