Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Festival jedla, folkový koncert aj potulky starým Prešporkom

Počas pracovného týždňa môžete ochutnať špeciality bratislavských reštaurácií, započúvať sa do tónov orchestra alebo sa zabaviť tancom.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Festival jedla, folkový koncert aj potulky starým Prešporkom
10
Galéria

Zimný festival jedla

Piaty ročník výnimočnej udalosti – Zimný festival jedla, umožňuje každému, kto má rád kvalitnú gastronómiu, navštíviť často cenovo nedostupné reštaurácie a ochutnať ich špeciality za symbolické ceny. Môžete si vybrať zo zoznamu 16 reštaurácií z Bratislavy a vychutnať si festivalové menu podľa svojich predstáv.

Viac o festivale sa dočítate TU.

pondelok – piatok / bratislavské reštaurácie / trojchodová degustácia 23 eur

Prechádzky starým Prešporkom

Milovníci histórie sa môžu tešiť na podujatie zo série prednášok OZ Bratislavské rožky a jeho hostí. Tentokrát na tému: Kriminalita v stredovekom Prešporku. O tom, aké podoby mal zločin a trest v stredovekom Prešporku, ozrejmí v prednáške hosť večera Vladimír Segeš, autor knihy Prešporský pitaval.

utorok / Univerzitná knižnica v Bratislave / o 18:00 hod. / vstupné 2 eurá

Workshop David Hodek feat. Joshua Crumbly

Všetci fanúšikovia hudby sú vítaní na workshope bubeníka Davida Hodeka a jeho špeciálneho hosťa, basgitaristu a kontrabasistu Joshuu Crumblyho. Ten patrí medzi najvyťaženejších basistov americkej scény. Hlavnou tématikou workshopu bude vzťah medzi bubnami a basou v hudbe a funkcia nástrojov nezávisle od žánrov hudby alebo úrovni pokročilosti.

utorok / Nu Spirit Club / o 20:00 hod. / vstupné 8 eur

Koncert Princeton University Orchestra

Pri príležitosti Svetového dňa boja proti rakovine (4. február) organizuje občianske združenie Ars ante portas a Nadácia Výskum rakoviny koncert so zbierkou pre Detskú onkológiu na Kramároch. Na koncerte vystúpi vynikajúci americký symfonický orchester Princeton University Orchestra s dirigentom Michaelom Prattom, ktorý vedie tento orchester už 39. sezónu.

Viac sa dočítate TU.

streda / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / o 18:00 hod. / vstupné 4 eurá, zľavnené 2 eurá

Zdroj: YouTube.com

Ružinovská tančiareň

Radi sa nechávate unášať v rytme tanca. Potom by ste mali navštíviť Ružinovskú tančiareň. Môžete sa tešiť na zábavné tanečné stretnutie staršej a strednej generácie.

štvrtok / Dom kultúry Ružinov / od 17:00 do 21:00 hod. / vstupné 3 eurá

Folkový trojkoncert

Na koncerte vystúpia Miro Jilo, pre mnohým známy ako Miro Šmilňák z gospelovej kapely Metelica, ďalej Peter Janků, ktorý svoj život delí medzi divadlo, televíziu a hudbu a patrí k najvýraznejším osobnostiam slovenskej folkovej scény. Divákom sa predstaví aj bratislavská neo-folková skupina Mysami, ktorej hudba v sebe kombinuje prvky latino, folkovú spevnosť a rockový drajv.

Viac sa dočítate TU.

piatok / Dom kultúry Lúky / o 19:30 hod. / vstupné 3 eurá

Tipy na týždeň (30.1.-30.2.)
10
Galéria
Zdroj: Archív a zbierka Martin Entner
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM