Tlačové správy

Tip do kina: Životopisný príbeh Stephena Hawking na našich plátnach! Kto vyhráva 2 vstupenky?

Jeho myseľ zmenila náš svet. Jej láska zmenila ten jeho. Do slovenských kín prichádza film Teória všetkého, ktorý ponúka výnimočný a neuveriteľný životný príbeh Stephena Hawkinga, jedného s najvýznamnejších svetových vedcov.

Ilustračný obrázok k článku Tip do kina: Životopisný príbeh Stephena Hawking na našich plátnach! Kto vyhráva 2 vstupenky?
Zdroj: Dnes24.sk

Je to fyzik, ktorý by vám bez námahy vysvetlil komplikované zákonitosti fungovania vesmíru, ale sám nerozumie tomu, že jeho život zachránila neobyčajná vec, akou je láska.

Vďaka citlivej réžii držiteľa Oscara Jamesa Marsha a fenomenálnym hereckým výkonom Eddieho Redmaynea a Felicity Jones má tento film, na svojom konte 5 nominácií na Oscara, vrátane kategórií Najlepší film a Najlepší herec a herečka v hlavnej role.

Príbeh začína v roku 1963, kedy má Stephen Hawking, študent kozmológie na Cambridge, našliapnuté ku skvelej budúcnosti. Spolužiaci aj profesori ho úplne zbožňujú, rovnako ako krásna Jane, študentka umenia. Keď však v osobnom aj v profesijnom živote stojí na vrchole, zažije nemilosrdný pád. Lekárske vyšetrenia po jednom z jeho „nešikovných“ pošmyknutí vyriekne drsnú diagnózu – neliečiteľné postupné ochrnutie nervového systému, ktorý do dvoch rokov skončí smrťou. Jane a Stephen sa osudu vzoprú, vezmú sa a snažia sa viesť normálny život. On si chorobu nepripúšťa a dokončuje si doktorát. Ona ho všemožne podporuje, často až za hranicou sebaobetovania. Čím viac sa blíži predpokladaný koniec, tým hektickejšie sa obaja snažia žiť. Podľa režiséra Jamesa Marsha si Teóriu všetkého naplno vychutnajú nie len fanúšikovia Stephena Hawkinga a jeho diela, ale takisto milovníci silných romantických príbehov. „Stephen a Jane dostali dva roky. Ako sa z nich stalo desať a potom dvadsať, dostával ich vzťah novú tvár. V tomto je ich milostný príbeh jedinečný,“ dodáva scenárista Anthony McCarthen.

Film Teória všetkého môžete vidieť v kinách od 26. februára.

Mená výhercov, každý získava 2 lístky do kina vo svojom meste
Michal Fizer, Košice
Janka Dzurkova, Banská Bystrica
Marek Juhos, Michalovce
Marianna Gelenekyova, Bratislava

foto: Barracuda movie

Tip do kina: Životopisný príbeh Stephena Hawking na našich plátnach! Hrajte s na
1
Galéria
Tip do kina: Životopisný príbeh Stephena Hawking na našich plátnach! Hrajte s na
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM