Krimi

Teror za dverami bytu v Petržalke! Uväznenú a týranú ženu zachránili bratislavskí policajti

Príbeh, z ktorého mrazí! Žene bolo po dobu minimálne dvoch mesiacov spôsobované fyzické a psychické utrpenie za dverami jedného z bytov v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Teror za dverami bytu v Petržalke! Uväznenú a týranú ženu zachránili bratislavskí policajti
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Ako na sociálnej sieti píše Polícia – Bratislavský kraj, viaceré hliadky policajtov boli v piatok 30. augusta krátko pred 22.00 hod vyslané na Šustekovú ulicu v Petržalke.

V zmysle oznámenia mala byť pred obytným domov na uvedenej adrese fyzicky napadnutá a následne držaná v jednom z bytov mladá žena.

Agresívny muž

Policajti bezodkladne preverili a potvrdili hodnovernosť tohto oznámenia, pričom na mieste na nachádzali aj hliadky HaZZ a Rýchlej zdravotníckej pomoci.

„Nakoľko na opakované výzvy policajtov k otvoreniu dverí muž nereagoval a z bytu sa ozýval hlasitý krik, na miesto bol privolaný aj policajný vyjednávač. Ten s mužom nadviazal rozhovor, avšak pri komunikácii s týmto mužom bolo zjavné, že u muža sa stupňuje agresivita a dochádza k priamemu ohrozeniu zdravia a života ženy nachádzajúcej sa v byte,“ píše k prípadu polícia.

Policajti následne vnikli do bytu, kde za použitia donucovacích prostriedkov muža spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode.

V byte bola nájdená žena, pričom na pohľad bolo zjavné že jej zdravotný stav si vyžaduje lekárske ošetrenie v zdravotníckom zariadení. 36-ročný muž bol po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia.

Psychické a fyzické týranie

Následným vyšetrovaním bolo preukázané, že žene bolo po dobu minimálne dvoch mesiacov spôsobované fyzické a psychické násilie.

V dôsledku tohto konania utrpela viaceré podliatiny v oblasti tváre a celého tela, rezné a bodné rany, žene bola odopieraná strava a voľný pohyb.

„Počas prehliadky bola v byte zároveň nájdená injekčná striekačka s obsahom neznámej kryštalickej látky ako aj zelená sušená rastlina. Tie boli zaistené a odoslané na expertízu. Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby a trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi,“ informuje polícia.

V prípade preukázania viny hrozí v súlade so zákonom za takéto konanie trest odňatia slobody na tri až osem rokov. V súvislosti s uvedeným prípadom dáva polícia do pozornosti kampaň, ktorá je určená pre obete domáceho násilia.

Foto: FB Polícia / Bratislavská kraj

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM