KAW Rôzne Správy

Ťahá vás to k moru? Vlaky z Bratislavy do Chorvátska a Slovinska budú premávať denne

Dopravca vo vozňoch ponúkne okrem iného aj viac miest na prepravu bicyklov do Rijeky.

Ilustračný obrázok k článku Ťahá vás to k moru? Vlaky z Bratislavy do Chorvátska a Slovinska budú premávať denne
Zdroj: RegioJet

Od zajtrajška (10.7.) budú vlaky z Bratislavy do Chorvátska a Slovinska premávať denne. RegioJet tiež zavádza tiché vozne a navyšuje počty miest pre prepravu bicyklov.

Bicykle aj tiché vozne

Vlakové spoje začnú jazdiť z Bratislavy do Chorvátska a Slovinska každý deň. Dopravca tak reaguje na extrémne vysoký dopyt po cestovaní do spomínaných krajín a pridáva preto spoje. Bratislava24 o tom informoval tlačový hovorca RegioJet Aleš Ondrůj.

V spomínaných spojoch nájdu cestujúci viac miest na prepravu bicyklov do Rijeky – celkom až 30 miest na jeden vlak. Novinkou sú aj tzv. tiché vozne s lôžkovými kupé pre tých, ktorí si chcú počas cesty oddýchnuť a nechcú byť rušení. „Tiché vozne sú vhodnejšie aj pre cestovanie napríklad rodín s deťmi,“ odporúča hovorca.

Vlakom aj do Slovinska

O cestovanie žltými vlakmi do Chorvátska je veľký záujem. Od začatia prevádzky odišli zo Slovenska a Českej republiky už štyri plne vypredané spoje. Každý spoj má kapacitu 560 cestujúcich, z ktorých približne polovica potom pokračuje nadväzujúcimi autobusmi do približne 30 najpopulár­nejších destinácií na chorvátskom pobreží.

Cena cestovných lístkov z Bratislavy začína na 22 eurách na jednosmerný cestovný lístok pre dospelého vo vozni so sedačkami. Ležadlové kupé vás vyjde 30 eur.

„RegioJet tiež opäť naplno spustil predaj lístkov z Bratislavy do slovinskej metropoly Ľubľany a späť. Okrem Chorvátska je tak možné sa výhodne a pohodlne vydať vlakom tiež na dovolenku do Slovinska,“ dodáva hovorca.



Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM